IPB loni poskytla bezúčelové osobní úvěry za 212 miliónů korun

04.01.2000 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Investiční a Poštovní banka (IPB) poskytla od zahájení nabídky v polovině července do konce loňského roku bezúčelové osobní úvěry v celkové hodnotě 212 miliónů korun. V letošním roce přitom plánuje vynaložení čtyř- až pětinásobku této částky, sdělil dnes ČTK tiskový tajemník banky Jan Rezek.

Po zahájení nabídky banka vyřizovala v průměru 50 žádostí týdně, koncem roku vzrostl počet až na sto žádostí za týden, uvedl Rezek s tím, že největší zájem byl o střednědobé půjčky do čtyř let a dlouhodobé osobní úvěry s maximálně osmiletou splatností.

IPB nabízí tyto produkty ve formě spotřebních a bankovních úvěrů do půl miliónu korun. Krátkodobé spotřební půjčky do jednoho roku úročí 13,5 procenta p. a., střednědobé a dlouhodobé úvěry poskytuje za 14,0, respektive 14,5 procenta.

Osobní úvěr může získat fyzická osoba starší 18 let s trvalým pobytem v ČR na pořízení libovolného zboží či služeb. Úvěr musí být zajištěn ručitelským závazkem nebo jinou formou zajištění, například zastavením vkladu či nemovitosti. Úvěr poskytuje banka bezhotovostně na účet klienta u IPB.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ