Black friday je tu! Nakupte snadno, rychle a bez nervů

23.11.2017 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Black Friday neboli Černý pátek ovládl v dnešních dnech internet i obchody a hlavní boom přijde 24. listopadu. Kde najít přehled o nejlepších slevách? Které weby poskytují nejlepší přehled? A proč se vůbec slaví?

Tento týden se rozjel kolotoč Černého pátku, tedy slevových akcí na snad jakékoliv zboží. Mnoho obchodů z Černého pátku udělalo Černý týden a již od pondělí poskytují slevy. Další společnosti zahájí poskytování slev na zboží až v pátek a akci protáhnou až do neděle. Kde tedy najít to vaše zboží za akční ceny?

Kde najít přehled akčních cen?

Existuje mnoho portálů hlídající slevy a akční ceny. Black Friday je pro takové weby jako stvořený. Pokud tedy nechcete bláznit po obchodech, posaďte se a projděte si přehled webů, které za vás ohlídají slevy na Černý pátek.

  • Aktualizovaný seznam nabízí web cnews.cz , kde najdete slevy od dopravců, prodejců elektroniky, řetězců, ale i bižuterie a mnoha dalších. Takže neváhejte a podívejte se na aktuálně nabízené slevy.
  • Další možností je webová stránka skrz.cz.
  • Zajisté si projeďte i mobil mánii.
  • Pokud sháníte elektroniku, tak se koukněte na živě.cz. 

Pokud máte svůj oblíbený obchod, tak se neváhejte podívat na jeho webovky, jestli se rovněž nezapojí do slevového šílenství (tedy pokud se vám neozval již sám od sebe). Do slevového kolotoče se zapojil dopravce RegioJet, obchodní řetězce Lidl, Tesco, dále většina obchodů s elektronikou a spotřebiči (Alza, Mironet, Mall, CZC.cz a další). Vyjmenování všech společností zapojených do Černého pátku by vydalo na dvacet článků, proto doporučujeme projít výše zmíněné weby, které se naší redakci zdáli nejpříjemnější a dále se podívejte i na srovnávače cen:

Rozhodně doporučujeme využít nákupu přes internet, protože v kamenných prodejnách to může být divočina. Dále s nákupem neotálejte, slevové akce jsou omezeny rovněž počtem kusů zboží a čekání na větší slevu se vám nemusí vyplatit.

America will be great again!

A jestli si myslíte, že Češi jsou ohleduplnější, tak si vzpomeňte na hysterii ohledně másla...

Pozor na "slevy"!

Pokud jste našli některou neuvěřitelnou slevu na internetu, tak si určitě projděte historii společnosti na internetu. Ideálně by měla by mít velké množství hodnocení a dobrou komunikaci na internetu. Pokud se vám budou zdát stránky podezřelé, tak si radši nákup odpusťte. Dejte si rovněž pozor na "slevy". Raději si ověřte na některém srovnávači cen, jestli není sleva pouze domnělá. Například srovnávač cen Heureka.cz spočítal, že průměrná sleva při letošních lednových výprodejích v e-shopech dosahovala zhruba 19 procent. Přičemž některé obchody deklarovali slevy dvojnásobně větší.

Tip: Nemáte na dárky a hledáte úvěr? Koukněte, který je nejvýhodnější

A ať už se zadlužíte, nebo si chcete užít předvánoční čas bez dluhu, tak pamatujte, že nejlepší investice je čas strávený s rodinou a přáteli. Třeba při nakupování...

Co je vůbec Černý pátek?

Black Friday je v USA spojen se Dnem díkuvzdání. Den díkuvzdání je den, kdy Američané večeří s rodinou krocana a další pokrmy. Vzdávají díky Bohu, poprvé ho slavili první Otcové poutníci spolu se spřátelenými domorodci. Černý pátek tedy následuje po Dni díkůvzdání. Poprvé byly slevové akce typu dnešního Black Friday uspořádány v roce 1952 v USA. Jinak název Black Friday vznikl ve Filadelfii, kde se tímto jménem popisoval velký dopravní zmatek, který je typický pro den pod Dnu díkuvzdání. V dnešní době se jedná o jednu z největších marketingových událostí světa, kdy obchodní řetězce lákají na slevy miliony lidí. Tento svátek bývá často kritizován jako podpora konzumu. Z USA se tento svátek rozšířil do Kanady, dále potom západní Evropy, Japonska, Jižní Koreje a v dnešní době se jedná vesměs o slevovou akci po celém vyspělém světě.

Nestihli jste si koupit papuče, sluchátka, či mixér? Nezoufejte, za měsíc začíná předvánoční výprodej, na který naváže povánoční a novoroční výprodej. Zkrátka nás čekají slevy, všude kam se podíváte...

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ