Přehled slev u stavebních spořitelen: Vyplatí se vůbec?

10.12.2019 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Stavební spoření se za poslední rok dostalo znovu do zájmu Čechů a stavební spořitelny lákají na limitované slevy a odměny. Vyplatí se vůbec? A jaké prémie si na vás spořitelny připravily?

Stavební spoření se kvůli zásahům ČNB na hypotečním trhu a rostoucím mzdám stává pro Čechy dobrou alternativou k uložení peněz. Jaké slevové akce a odměny nabízejí jednotlivé stavební spořitelny:

Je stavební spoření klíčem ke stavbě?

Stavební spoření

Zdroj: Shutterstock

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) - „Prémie až 2 000 Kč za stavebko a běžný účet“

  • Výhoda této akce: prémie až 3 000 Kč
  • Pro koho: pro nové klienty nad 18 let
  • Kdy končí: 31. 12. 2019

ČMSS se snaží nalákat nové klienty marketingovou akcí „Prémie až 2 000 Kč za stavebko a běžný účet“, která nabízí prémii v hodnotě 2 000 Kč za uzavření smlouvy o stavebním spoření a za uzavření běžného účtu.

Podmínkou pro získání prémie je zaplacení úhrady za uzavření smlouvy o stavebním spoření, aktivní využívání běžného účtu a také, uplynutí lhůty 6 měsíců od uzavření smlouvy o stavebním spoření, v rámci níž nedošlo k podání žádosti o poskytnutí meziúvěru. Poplatek ve výši 1 % z cílové částky zůstává.

Dále mohou klienti dostat prémii v hodnotě 1 000 Kč za založení běžného účtu, ale musí jej aktivně užívat, tedy klientovi musí po 3 měsících po sobě přistát každý měsíc 5 000 Kč (od jiného člověka) a to nejpozději do 6 měsíců od založení účtu.

Tip: Jaké poplatky na vás čekají u stavebního spoření a jak jej uzavřít dětem?

Modrá pyramida stavební spořitelna (MPSS) - Moudré spoření

Modrá pyramida si připravila prémii v rámci akce Moudré spoření.

2 000 Kč za uzavření smlouvy

  • Výhoda této akce: maximálně 2 000 Kč
  • Pro koho: pro všechny nové klienty
  • Kdy končí: 31. 12. 2019

Bonus ve výši poplatku za uzavření smlouvy (nejvýše 2 000 Kč) za uzavření smlouvy dostanou všichni klienti, kteří uzavřou novou smlouvu o stavebním spoření a do 4 měsíců vloží na účet minimálně 2 000 Kč

Raiffeisen stavební spořitelna (RSS)

Noví klienti Raiffeisen stavební spořitelny

  • Výhoda této akce: maximálně 2 000 Kč
  • Pro koho: pro nové klienty
  • Kdy končí: 20. prosince 2019

Raiffeisen stavební spořitelna má předvánoční akci podobnou jako ostatní stavební spořitelny - noví klienti dostanou bonus ve výši poplatku za uzavření smlouvy (maximálně však 2 000 Kč), musí ovšem mít do 20. prosince 2019 připsaný vklad na stavebním spoření ve výši 20 000 Kč a více. 

Vedle toho Raiffeisen stavební spořitelna nabízí zvýhodněné úročení vkladů ve výši 1,5 % pro mladé, což je v záplavě 1 % úroků u jiných stavebních spořitelen příjemná změna.


Čtěte také:

Kdo vlastní české stavební spořitelny?

Jak na "novou" hypotéku dosáhnou lidé s minimální či průměrnou mzdou?


Wüstenrot – stavební spořitelna (WSS)

  • Výhoda této akce: maximálně 5 000 Kč
  • Pro koho: pro klienty do 24 let
  • Kdy končí: Není časově omezena

Wüstenrot láká klienty do 24 let na bonus ve výši poplatku za uzavření smlouvy a to ve výši 2 000 Kč (u stavebního spoření KAMARÁD) a 5 000 Kč (u stavebního spoření KAMARÁD+). Podmínkou tohoto bonusu je, že si mladý klient vloží do 4 měsíců na svůj účet částku, jež se rovná 1 % či více z cílové částky (u stavebního spoření KAMARÁD je cílová částka 200 000 Kč, u stavebního spoření KAMARÁD+ je cílová částka 500 000 Kč).

Dále Wüstenrot nabízí zdarma sjednání smlouvy pro klienty ve věku 55 let a více.

 

Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS)

V předchozím roce se Stavební spořitelna České spořitelny přichystala řadu akcí a letos je tomu přesně naopak. Stavební spořitelna České spořitelny si ke konci roku žádnou marketingovou akci nenachystala.

Při sjednání stavebního spoření online, zaplatíte za sjednání pouze 495 Kč, což je méně než na kamenné pobočce, kde je běžná cena 1 % z cílové částky. 

Vyplatí se vám tyto slevy a prémie?

Prémie mají za cíl přilákat nového zákazníka, a pokud jste váhali s uzavřením stavebního spoření, tak nyní je vhodná doba. Rostoucí úrokové sazby ČNB, rostoucí česká ekonomika a rostoucí mzdy, platy a úspory Čechů také dále nahrávají stavebnímu spoření, které se stává staronovým hitem na trhu finančních produktů. Nicméně zájem o stavební spoření bude pokračovat i příští rok, takže můžeme očekávat další slevové akce či prémie za uzavření smlouvy.

Tyto prémie a slevy se jistě vyplatí, pokud jste rozhodnutí jít do stavebního spoření a při zvolení vhodného stavebního spoření se dostanete i na rozumný úrok a na vidinu poměrně výhodné hypotéky, ale pozor na nevýhody, které jsou spojeny se stavebním spořením. Prémie a slevy vám vesměs pokryjí poplatek za uzavření smlouvy při cílové částce 150 až 300 tisíc Kč, ale pokud se chystáte spořit vyšší částku, tak tento poplatek budete platit, ale alespoň bude nižší.

Autor článku

Michal Bureš

Michal Bureš

Šéfredaktor Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 20 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ