Co týden dal?

22.02.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Co se odehrálo významného ve světě, Čechách a na našem serveru. Tento týden hodně událostí. Neúspěch našich hokejistů s souboji s Ruskem, rozbouřená domácí i mezinárodní politická scéna,ale i zlatá medaile Aleše Valenty.

Posledních 7 dní ve světě

Premiér Zeman projevil svůj obvyklý takt  při interwiev pro izraelský deník a přirovnal Jásira Arafáta k Adolfu Hitlerovi. Ačkoliv se svůj projev snaží zmírnit vyvolal velkou politickou bouři. Jeho návštěvu již odmítl Egypt a kritika zaznívá ze všech stran. Česká diplomacie má plné ruce práce.

Více jak diplomatické přestřelky jsme jistě všichni sledovali tažení našich hokejistů. Letos již bohužel zlaté medaile nevybojují. Ve středečním čtvrtfinále podlehli hráčům Ruska. Předvedli vynikající výkon na postup to ale nestačilo. Naopak velkou radost nám všem udělal Aleš Valenta. Zlatá olympijská medaile a skok, který není nikdo jiný neumí. Tím se nemůže pochlubit nikdo než Aleš Valenta. Veškeré dění v Salt Lake City můžete dále sledovat na www.zimnihry.cz.

Na konci týdne opět vstoupit do popředí konflikt v Afghánistánu. Deník Wall Street Journal v pátek oznámil smrt Daniela Perla. Novinář pracoval  pro WSJ a byl unesen minulý měsíc v Pákistánu. Prezident Busch reagoval prohlášením, že tato vraždy pouze prohloubilo odhodlání Washingtonu zbavit svět terorismu.

Posledních 7 doma

Situace v české republice tento týden odrážela zahraniční dění. Koalice vyzvala Miloše Zemana k demisi za jeho výroky v Izraeli. Celé republika sledovala naše hokejisty a Aleše Valentu na olympijských hrách.

Již však začíná předvolební kampaň. ODS předložila návrh jednotné daňové sazby pro daň z příjmu a zrušení odečitatelných položek. Naopak vládní  ČSSD schválila návrh zákona na levné půjčky na bydlení pro mladé (Levné byty pro mladé na nové byty)a novelu důchodového zákona.

Z podnikové sféry jsou zajímavé hospodářské výsledky Eurotelu (Eurotelu stoupl zisk o 26 pct, ale pod odhadem)které nedosáhly odhadů analytiků. Potažmo tak klesají i očekávané zisky mateřského Telecomu.


Posledních 7 dní na našem serveru

V pondělí jsme opět začali nabízet peněžní odměnu při uzavření smlouvy v našem prodejním centru. Stačí pouze splnit tři jednoduché úkoly, které jsou součástí každé smlouvy stavebního spoření, penzijního připojištění a životního pojištění. Dále jsme provedli úpravy našich stránek. Naše stránky se načítají podstatně rychleji, teď u nás můžete surfovat daleko rychleji než doposud.

Anketa

V anketě jste tento týden vyjadřovali svoji důvěru v obchodníky s cennými papíry. Překvapivě velká většina (65%) z vás niky služeb žádného z nich nevyužila. 24% již neuvažuje po kauzách PI apod. o službách obchodníka s CP vůbec neuvažuje. 15% by jim bylo ochotno svěřit peníze po důkladném výběr. Pouze 2% vtipálků by dali svoje peníze komukoliv.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU