Co týden dal?

01.03.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Co se odehrálo významného ve světě, Čechách a na našem serveru. Připravili jsme pro Vás stručný výtah z toho nejzajímavějšího.

Posledních 7 dní ve světě

Devalvace se nevyhnula ani japonsku. Japonská centrální banka (BOJ)  ve čtvrtek ještě více povolila otěže své extrémně volné měnové  politiky. Reagovala tak na výzvu vlády, aby s ní bojovala proti deflaci a odvrátila před koncem fiskálního roku pokles likvidity.

Švýcarská společnost Nestlé ve čtvrtek znovu prokázala dobrou odolnost vůči ekonomické recesi, když oznámila za loňský rok nárůst čistého zisku o 15,9 procenta. Současně předpověděla růst i v roce 2002.

A i ve sportu nám tento týden přálo štěstí. Tenista Jiří Novák rozdrtil  v pátek druhého nasazeného Jevgenije Kafelnikova dvakrát 6:1, a postoupil tak do semifinále turnaje Dubaj Open, který je  dotován jedním milionem dolarů.

Posledních 7 dní doma

ČNB letos očekává nízkou inflaci. Tempo růstu HDP by mělo skončit něco málo pod třemi procenty. Prognóza národní banky naznačuje, že cenový vývoj by v blízké budoucnosti neměl představovat významnější národohospodářský problém.

Policie nas varovala před triky s platebními kartami. Poslední větší akce, která se pražské kriminálce podařila, bylo zadržení skupiny asi patnácti bulharských občanů. Ti se živili právě trestnou činnost s platebními kartami.

Nejvíce diskutovaným tématem se staly daňová přiznání. Není divu, blíží se 31. březen a pro každého, kdo má příjmy ze zaměstnání nebo z podnikání, nastává povinnost přiznat z takto vydělaných peněz daň. Pro fyzické osoby je sice zákonným termínem poslední březnový den, kdy se podává daňové přiznání za předcházející účetní období, ale letos se prodlužuje až do 2. dubna. Den 31. 3. připadá na neděli a 1. duben je svátek.

Posledních 7 dní na našem serveru

Cely týden jsme pro Vás připravovali kvalitní zprávy z celého světa, v radiu Impuls připravujeme denně zajímavé rady a tipy ze světa financí, apod. Již od příštího týdne se můžete těšit na kurzovní lístek Slovenské národní banky (NBS), a na spoustu dalších věcí.

Anketa

V dnešním týdnu jsme se Vás ptali, zda si stáhnete nebo jste si již stáhli a vyplnili daňová přiznání na našem serveru. Jen 15 % z Vás si ještě nestáhlo naše daňová přiznání a zbylých 85 % již možnosti bezplatného stáhnutí využilo .

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU