Hypotéka Premium

21.06.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


A na trhu se objevil další  produkt, který je určen k financování bydlení. Tentokrát s novým typem hypotéky přišla Raiffeisenbank. A  v čem se odlišuje od klasické hypotéky, kterou tato banka nabízí?

Hypoteční úvěr Premium, který připravila pro klienty Raiffeisenbank, umožňuje čerpat úvěr až do výše 90% obvyklé tržní ceny nemovitosti, kterou je hypoteční úvěr zajištěn.

Pro koho je Premium určeno?
Právě pro možnost získat více než obvyklých 70% hodnoty zastavené nemovitosti je hypoteční úvěr Premium určen zájemcům zejména s vyššími příjmy, kterým se nepodařilo naspořit potřebných 30 % vlastních prostředků, které jsou požadovány u běžných hypotečních úvěrů.  Vyšší příjmy klientů jsou potřeba z důvodu, že banka díky možnosti získat  až 90% hodnoty zastavené nemovitosti  a tudíž vyššího rizika pro banku, nabízí tento úvěr s úrokovou sazbou vyšší  o 1 až 1,5% oproti běžným hypotečním úvěrům. Splátka úvěru je potom samozřejmě vyšší a úvěr se prodražuje.

Žadatel, který splní podmínky banky, tak může čerpat úvěr až do výše 90 % obvyklé tržní ceny nemovitosti v zástavě, má možnost po řádném splacení alespoň šesti anuitních splátek uskutečnit v prvních pěti letech od podpisu úvěrové smlouvy mimořádné splátky úvěru (maximálně 25% hodnoty úvěru) a to bez sankčního poplatku. Hypoteční úvěr v této podobě umožní klientům získat až 90% z obvyklé tržní hodnoty zastavené nemovitosti, aniž by museli  využít běžně používaných doplňkových úvěrů.

Jakou si lze sjednat fixaci a úrokovou sazbu?
Klient si může zvolit úročení úvěru sazbou s fixací na pět let a nebo se sazbou s platností jeden rok, která je odvozena od roční sazby PRIBOR.

Charakteristika hypotečního úvěru Premium
Hypoteční úvěr lze získat na koupi,  na výstavbu nebo dostavbu nemovitosti.
Úroková sazba je oproti běžnému hypotečnímu úvěru o 1 až 1,5 % vyšší.
Klientovi stačí vlastní úspory ve výši 10% hodnoty nemovitosti.
Žadatelem mohou být výhradně manželé nebo rodiče a dospělé děti.
K úvěru je třeba  pojištění úvěru nebo životní pojištění.

Další informace nejen o hypotečním úvěru PREMIUM najdete na stránce Podmínky hypoték.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ