Jahn a Singer o Česku v EU

05.10.2005 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Včera v odpoledních hodinách se v areálu brněnského výstaviště konalo diskuzní fórum, jehož tématem byla česká hospodářská strategie, euro a Evropská unie.

Za účasti místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna a viceguvernéra ČNB Miroslava Singera proběhlo v prostorách brněnského výstaviště diskuzní fórum, na kterém se projednávala témata týkající se hospodářského rozvoje ČR, zahraničních investic do zpracovatelského průmyslu či členství nových států v EU a přijetí společné evropské měny.

Jahn: Doženeme Evropu
Příčiny příznivého a zdravého růstu české ekonomiky vidí Martin Jahn především v podpoře zahraničních investic, privatizaci bankovního sektoru, ve změně daňového systému a také v hladkém vstupu ČR do Evropské unie. Při využívání prostředků z EU na výzkum, vývoj a inovace a zaměřením se na celoživotní systém vzdělávání by pozitivní vývoj mohl pokračovat i v následujících letech. "Růst okolo 5 % se dá udržet při rozumné hospodářské politice i dlouhodobě" řekl Jahn. Podle něj by bylo reálné vyrovnat se v roce 2013 průměru států "staré" evropské patnáctky.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU