Nový zajištěný BRIC růstový fond od HSBC

02.07.2008 | , HSBC
Tiskové zprávy


Mezinárodní finanční gigant HSBC dnes představil již 30. vydání zajištěných růstových fondů v České republice. Poprvé nabízí HSBC Banka svým klientům v zajištěné formě i celosvětově oblíbený fond BRIC, a to v českých korunách.

Zajištěný BRIC růstový fond umožňuje klientům HSBC Banky podílet se na růstu čtyř největších rozvíjejících se trhů světa - Brazílie, Ruska, Indie a Číny. Je nastaven tak, aby již po třech letech bylo možno získat výnos 20 % z původní investice, pokud trhy regionu BRIC vzrostou za dané období alespoň o 20 %.
„V investování do zemí BRIC jsme průkopníkem. Experti HSBC mají díky naší globální síti jedinečný přístup k informacím z lokálních trhů, a dokáží tak zprostředkovat unikátní investiční příležitosti. Tento zajištěný fond byl jimi vytvořen přímo pro klienty v České republice,“ vysvětluje Martin Fuchs, ředitel oddělení investičních produktů HSBC Banky.

Zajištěné růstové fondy HSBC, známé souhrnně také jako „Foundation“, jsou navrženy tak, aby investor při splatnosti obdržel minimálně původně vložené peníze. Podmínkou je dodržení celého investičního období, jehož délka se liší podle typu fondu. V nové tranši se vedle fondu BRIC objeví také Infrastrukturní růstový fond, který zahrnuje 75 společností z celého světa z oborů jako je energetika, doprava a veřejné služby. Veden je v britské libře a je splatný po pěti letech. Další možnou zajištěnou investicí je Fond rozvíjejících se trhů, jehož výnos je vázán na růst  deseti největších rozvíjejících se trhů. Fond je zajištěn v USD a je splatný po šesti letech.
Prodejní období nových zajištěných fondů HSBC trvá do 26. srpna 2008. Pro včasné investory má HSBC připravené bonusové zvýhodnění. Zajištěné růstové fondy HSBC jsou dostupné ve 43 zemích světa.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy