Hodnota akcií Freedom Holding Corp. se od vstupu na burzu Nasdaq ztrojnásobila

04.11.2021 | , Freedom Finance
Tiskové zprávy


Před dvěma lety vstoupila společnost Freedom Holding Corp. na největší elektronický burzovní trh na světě, NASDAQ pod tickerem #FRHC. Stala se tak prvním evropským akciovým brokerem z Evropy zalistovaným na této přední technologické burze. Kapitalizace společnosti Freedom Holding Corp. se jen za poslední rok zdvojnásobila a nyní činí více než 3,7 miliardy dolarů.

V době vstupu na burzu činila hodnota jedné akcie Freedom Holding Corp. 14,42 USD a během dvou let její cena vzrostla o 345 %. Za poslední dva roky tak společnost více než ztrojnásobila svou hodnotu. Pro srovnání – Index S&P 500 za to samé období posílil o 68 % a německý akciový index DAX pak o 81 %.

Freedom Holding Corp. je holdingovou společností poskytující finanční služby prostřednictvím svých dceřiných společností. Například Freedom Finance Europe nabízí prostřednictvím obchodní platformy Freedom24.com přímý přístup k transakcím největších burz cenných papírů na americkém, evropském, ruském a asijském trhu. Kromě investic do akcií nabízí Freedom24 také přístup k IPO s vysokým růstovým potenciálem a úspěšně pomáhá investorům v 35 zemích.

Během dvou let prošla společnost pěti klíčovými milníky:

1. Akcie Freedom Holding Corp. byly zahrnuty do indexů Morgan Stanley Capital International, konkrétně do indexů MSCI U.S. Small Cap 1750 a MSCI U.S. Investable Market 2500.

2. Společnost Sidoti & Company začala poskytovat analytické pokrytí pro akcie Freedom Holding Corp. Dle jejich odhadů je cena akcií podhodnocená: cenový cíl stanovili na 76 USD za akcii.

3. Investiční systém Forbes Quant Trader ukázal signál k nákupu akcií Freedom Holding Corp., když předpověděl jejich růst do konce roku o 22,1 %.

4. Společnost Freedom Holding Corp. získala přímý přístup na americké burzy po koupi makléřské společnosti Prime Executions Inc.

5. Počet otevřených účtů na platformě Freedom Finance stoupl na 400 000.

Společnost neustále rozšiřuje základnu investorů a oslovuje nové akcionáře. Mezi hlavní akcionáře patří Goldman Sachs, Swiss National Bank, Renaissance Technologies, Arrowstreet Capital LP, Blackrock, Vanguard, Allianz SE a Credit Suisse. V srpnu 2021 zvýšil finanční konglomerát Morgan Stanley svůj podíl ve společnosti Freedom Holding Corp. více než 3000krát.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy