Další udělení licencí na povinné ručení finance zatím nechystají

26.10.1999 | ,
Ručení


Udělení dalších licencí na poskytování povinně-smluvního...

Udělení dalších licencí na poskytování povinně-smluvního pojištění za škodu způsobenou provozem motorového vozidla (povinné ručení) se zatím v nejbližší době nepřipravuje

Udělení dalších licencí na poskytování povinně-smluvního pojištění za škodu způsobenou provozem motorového vozidla (povinné ručení) se zatím v nejbližší době nepřipravuje. Licence zatím získalo od Ministerstva financí (MF) 11 z 13 pojišťoven, jež o ni zažádaly. Včera to sdělil ředitel odboru pojišťovnictví a penzijního připojištění MF Václav Křivohlávek.

"Požádali jsme (zbylé pojišťovny) o určité přepracování a doplnění," uvedl s tím, že časový horizont pro možné udělení povolení není možné odhadnout. Na licenci zatím čekají podle dostupných informací Hasičská vzájemná a Zürich pojišťovna. Trh povinného ručení je ale stále otevřen. "Nebral bych to jako uzavřenou věc, kdykoliv mohou přijít další zájemci,"

potvrdil Křivohlávek. Nový zákon o povinném ručení je účinný od 30. června. Zrušil monopol České pojišťovny a majitelům vozidla ukládá, aby do konce roku uzavřeli novou smlouvu s některou oprávněnou pojišťovnou.

Zdroj: HN z 26. 10. 1999

Autor článku