Povinné ručení smluvně nabízí i pojišťovna Commercial Union

15.11.1999 | ,
Ručení


Další pojišťovnou bez licence napovinné ručení, která tento produkt nabízí ve spolupráci s jinýmústavem, se stala životní pojišťovna Commercial Union (CU).Smlouvu podepsala do konce roku s Komerční po...

Další pojišťovnou bez licence napovinné ručení, která tento produkt nabízí ve spolupráci s jinýmústavem, se stala životní pojišťovna Commercial Union (CU).Smlouvu podepsala do konce roku s Komerční pojišťovnou. ČTK tovčera oznámila Lucie Vágnerová z Public Relations CU.

Licenci doposud obdrželo 11 z 13 pojišťovacích ústavů, jež oni zažádaly. Jde o pojišťovny Allianz, Českou, Českoupodnikatelskou, Česko-rakouskou, ČS-ŽP, Generali, Kooperativu,Chmelařskou, IPB, Komerční a Union. Na povolení čekají pojišťovnyHasičská vzájemná a Zürich.

Vedle CU dále nabízí pojištění odpovědnosti z provozumotorového vozidla (povinné ručení) pojišťovny AMCICO, Halali,Nationale-Nederlanden a Winterthur (pro Kooperativu) a Slavia(pro Komerční pojišťovnu).

CU vstoupila na český trh na podzim roku 1997. Je dceřinouspolečností pojišťovací skupiny CGU plc, která je jednou znejvětších pojišťovacích společností v Evropě a největšípojišťovnou ve Velké Británii.

Zdroj: ČTK

Autor článku