Triglav pojišťovna v únoru nabídne zvýhodněné povinné ručení, podpoří tím akci ČAP

02.02.2011 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Triglav pojišťovna se zapojí do kampaně Únor měsíc pojištění a nabídne svým klientům na internetu povinné ručení se slevou 30 %. Cílem informační kampaně České asociace pojišťoven je zvýšit povědomí o možnostech pojištění motorových vozidel. Triglav pojišťovna hodlá svou zvýhodněnou nabídkou přispět ke snížení počtu nepojištěných automobilů na českých silnicích.

Česká asociace pojišťoven zahájila čtvrtý ročník aktivity s názvem Únor měsíc pojištění, který je letos zaměřen na pojištění automobilů. Triglav pojišťovna se proto rozhodla v souvislosti s touto informační kampaní poskytnout svým zákazníkům zvýhodněné povinné ručení na internetu. Sleva má klienty motivovat ke kvalitnější ochraně vozidel, povinné ručení je totiž pro každého motoristu zákonnou povinností a slouží ke krytí škod způsobených jinému vozu.

V České republice je stále vysoké procento nepojištěných aut, které nemají povinné ručení. Proto veškeré aktivity usilující o snižování počtu nepojištěných vozů velmi vítáme a rádi tyto informační akce asociací podpoříme zvýhodněnými prodejními akcemi,“ sdělil Petr Baný, generální ředitel a předseda představenstva Triglav pojišťovny. „Naše kampaň poskytne kompletní přehled jednotlivých typů pojištění i připojištění a přinese motoristům odpověď na nevyjasněné nebo často kladené otázky,“ uvedla Jolana Ackermannová z České asociace pojišťoven.

Počet nepojištěných automobilů se na tuzemských silnicích snižuje. V roce 2008 nemělo každé deváté auto sjednané povinné ručení, přitom v loňském roce to bylo již každé dvanácté vozidlo. Podle posledních statistik České kanceláře pojistitelů k 30. září 2010 je 8,3 % registrovaných vozidel nepojištěných. Správní orgány mohou za provozování vozidla bez povinného ručení udělit pokutu v rozmezí od 5 000 Kč do 40 000 Kč.

Už třetím rokem je provozovatel nepojištěného vozu povinen platit příspěvek do garančního fondu České kanceláře pojistitelů. Pro osobní vozidla se příspěvek pohybuje mezi 50 a 70 korunami za každý den, kdy bylo vozidlo nepojištěné. Cílem je snížit podíl nepojištěných vozidel pod 2 %,“ informoval Jakub Hradec, výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů, s tím, že od ledna 2009 odeslali více než 312 tisíc výzev k zaplacení příspěvku do garančního fondu, na základě kterých inkasovali přes 271 milionů korun.

Autor článku

Aktualita  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ