Visa zvýšila zisk na 881 milionů dolarů

06.05.2011 | , Limerik
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tržby se zvýšily o 15 procent na 2,25 miliardy dolarů (asi 36,7 miliardy Kč).

Americká finanční společnost Visa, která je největším vydavatelem platebních karet na světě, vytvořila ve druhém čtvrtletí svého fiskálního roku čistý zisk 881 milionů dolarů (asi 14,4 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o téměř 24 procent. Tržby se zvýšily o 15 procent na 2,25 miliardy dolarů (asi 36,7 miliardy Kč). V obou případech je to lepší výsledek, než se čekalo. Firmu ovšem čeká přísnější regulace.

Management zároveň oznámil, že firma se dohodla na programu nákupu vlastních akcií, a to do objemu jedné miliardy dolarů. Akcie bude kupovat až do 20. dubna 2012. Firmy k tomuto opatření často sahají proto, aby cenu akcií na trhu podpořily. Méně akcií v oběhu znamená růst zisku na akcii, a tedy i vyšší výnos pro akcionáře.

Za čtvrtletním růstem zisku byla především ochota lidí více utrácet. Kurz akcií firmy ale na výsledky přesto zareagoval poklesem o 1,3 procenta a podle analytiků reagoval právě na obavy o budoucí zisky. Určitou roli patrně sehrál i fakt, že Visa překonala odhady jen o málo. Investoři totiž byli zvyklí, že Visa odhady překonávala velmi výrazně.

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ