Průmysl USA je nadále při síle

03.12.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Zpracovatelský průmysl ve Spojených státech pokračoval i v listopadu v růstu, takže je pravděpodobné, že nynější hospodářská expanze bude nejdelší v dosavadní historii země

Zpracovatelský průmysl ve Spojených státech pokračoval i v listopadu v růstu, takže je pravděpodobné, že nynější hospodářská expanze bude nejdelší v dosavadní historii země.

Průmyslová výroba vzrostla již desátý měsíc za sebou, i když se její tempo mírně zpomalilo. Jak prokazuje ukazatel Národního sdružení nákupních manažerů, výroba klesla z říjnových 56,2 bodu na listopadových 56,2. Index nad 50 bodů svědčí o pokračujícím růstu. Jak listu Financial Times

řekl Norbert Ore, šéf tohoto sdružení, všechny údaje svědčí o tom, že americká ekonomika nadále poroste.

Zpomalení vzestupu výroby zpracovatelského průmyslu však ukazuje takzvaný index hlavních hospodářských ukazatelů, který naznačuje budoucí vývoj na dobu šesti měsíců.

Zpráva, kterou vydalo americké ministerstvo obchodu, ukazuje v říjnu růst stavebnictví, hlavně při realizaci vládních projektů, jako je stavba škol, silnic a věznic. Lze očekávat zvýšené výdaje na stavbu dálnic, jakmile bude schválena nová federální legislativa o dopravě. Soukromá výstavba se zpomalila.

Zdroj: HN z 3. 12. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU