Bitcoin už se dá v ČR použít i při platbě v realitách

05.09.2017 | , HOME Hunters
Tiskové zprávy


Kryptoměny jako bitcoin, litecoin nebo i ethereum se stávají všude na světě více a více populární. V zemích jako Japonsko nebo Jižní Korea je běžné jimi platit na mnoha veřejných místech, v České republice by jich ale člověk napočítal absolutní minimum.

Jako první v ČR začala tyto digitální měny akceptovat k platbě provizí společnost HOME Hunters. „Bitcoin, Litecoin a další jsou budoucnost světových financí a byla by škoda neumožnit lidem tuto formu peněz již dnes využít ve hmotném světě,“ říká zakladatel HOME Hunters, Jaroslav Kováč.

Provizi stačí uhradit do kryptopeněženky společnosti a není potřeba měny složitě měnit do českých korun. Transakce je navíc téměř okamžitá, zprostředkovatel tak nemusí čekat dny na potvrzení rezervace platbou na účet společnosti. „Naši klienti vítají možnost platit kryptoměnami díky jednoduchosti a rychlosti celé transakce, bez potřeby nosit sebou hotovost,“ pokračuje Kováč.

Navíc je vše přehledně zaevidováno v samotném systému kryptoměn (tzv. "blockchain“), takže tyto platby budou vyhovovat i budoucím podmínkám EET pro realitní sektor, jelikož jsou veřejně dohledatelné.

Platby kryptoměnami jsou zajímavé také pro klienty, kteří do nich investovali v jejich začátcích a za zlomek původně investované částky dnes mají možnost kupovat touto formou počítače, auta nebo brzy i nemovitosti.

„Zvažujeme v blízké době i možnost hrazení kupní ceny nemovitosti pomocí kryptoměn. V budoucnu přibude možnost automatizovaných úschov pomocí tzv. chytrých kontraktů, které nahradí notářské nebo advokátní úschovy – podmínky výplaty peněz budou zakódované přímo v transakci,“ doplňuje Kováč, jehož společnost působí v Praze i v Brně.

Trh krypotměn v dnešních dnech dosahuje objemu kolem 165 miliard dolarů, zatím co na začátku roku byl pouze téměř desetinový, s objemem kolem 18 miliard dolarů. Tempo růstu urychluje právě akcelerující akceptace kryptoměn ve společnosti a přibývající možnosti jejich využití. Japonsko letos v dubnu bitcoin uznalo jako oficiální formu měny a je předpokladem, že další krajiny budou jeho vzor také následovat. Kryptoměny se tak v budoucnu pravděpodobně stanou v naší společnosti standardem.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Tiskové zprávy