Svět půjček: Co všechno je dnes k dispozici

19.09.2017 | , buykers.com
Komerční sdělení


Půjčky se dnes nabízejí prakticky na každém rohu. Kam se podíváte, tam je poskytovatel finančních prostředků.

Každá finanční instituce vám mile ráda zapůjčí dostatek peněz. Ne pokaždé se ale musí jednat o zrovna výhodnou transakci. Právě proto se v následujících řádcích zaměříme na různé druhy úvěrů a pokusíme se rozklíčovat, jakými charakteristikami se vyznačují a které půjčky se skutečně vyplatí. Zároveň se podíváme i na některá úskalí, jež mohou bohužel skýtat.

Banky jsou pro všechny a pro nikoho

Možná trochu krkolomný podnadpisek ihned vysvětíme. Banky zkrátka slibují finanční prostředky za výhodou cenu pro každého. Opak je ale často bohužel většinou pravdou. Půjčky jednak nemusejí být apriori výhodné a jednak v žádném případě pro všechny lidi určené nejsou. Prakticky u všech půjček si banky vyžadují maximální záruky bonity ze strany svých potenciálních klientů. Jinými slovy, budete muset dokladovat, že aktuálně pracujete a máte příjem o určité výši. U podnikatelů jsou vyžadovány výpisy z účtů a jasně deklarované proplacené faktury. Jestliže se vaše jméno vyskytuje v některém ze seznamů dlužníků, pak na půjčku raději ihned zapomeňte a ušetřete si čas strávený na pobočce při konzultaci s bankovním specialistou.

shutterstock1

Nebankovní svět půjček

V podstatě bezbřehé množství úvěrů nabízí nebankovní společnosti. Ty na rozdíl od bank často poskytují i půjčky bez registru. Nenahlíží tedy do oněch zmiňovaných seznamů lidí dlužících nějakou tu finanční sumu. Stejně tak i záruky jsou často mnohem nižší. Zrychluje se ale vyřízení konkrétních úvěrových smluv. To může být doslova a do písmene astronomické. K penězům si mohou zájemci přijít třeba do pouhých několika málo minut od podpisu úvěrové smlouvy. Velkým úskalím nebankovních půjček je ale často celková výše RPSN, tedy roční procentuální úrokové sazby nákladů. Ta může přesahovat i 20 %, což už je z pohledu potenciálního dlužníka likvidační. I proto není od věci vsadit na takovou nebankovní společnost, jež udává pouze přesnou výši poplatku za zprostředkování svých služeb.

Ostatní druhy úvěrů

Na finančním trhu se pohybuje i velké množství společností zaměřujících se ryze na určitý typ úvěrů. Z těch méně tradičních jmenujme kupříkladu kontokorent. Jedná se v podstatě o druh půjčky, již lze čerpat v době, kdy se dostanete na svém účtu do mínusu. Platíte pouze úrok za vámi vyčerpanou částku. Je pouze na vás, po jak vysokých částkách a za jak dlouho váš dluh splatíte. Podobně fungují i některé nebankovní finanční produkty, mezi něž se řadí kupříkladu Credit Limit od Ferratum Bank. Zcela specifické jsou hlavně hypotéky. Tyto vysoké půjčky na bydlení jsou poskytovány mnohdy pouze od specifických institucí typu Hypoteční banky. Slevy na ně můžete získat třeba na Buykers.com.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení