5 tipů, díky nimž při žádosti o půjčku nenaletíte

24.09.2018 | , Futurino
Komerční sdělení


Uvažujete o tom, že byste si vzali půjčku. Pokud máte alespoň trochu času, rozhodně se snažte co nejvíce vybírat a brát v potaz veškeré aspekty, aby se vám podařilo zvolit co možná nejvýhodnější variantu, která se na trhu nachází.

Současné možnosti jsou takřka bezbřehé a jak bankovních, tak i nebankovních poskytovatelů je více než dost. Pokud nemáte tušení, jaké záležitosti nelze opomenout, jste na správné adrese. V následujících řádcích se pokusíme upozornit na celkem 7 tipů, jež vám ulehčí tuto nelehkou volbu.

Kolik si potřebujete půjčit a zvládnete to splatit?

Jsou situace, kdy je půjčka nezbytností. Přesto si snažte na počátku promyslet, jestli peníze skutečně potřebujete a zdali budete schopní následně finanční částky splácet. Typickým příkladem budiž pokažené auto, které již nelze zprovoznit. Jestliže si potřebujete půjčit vysokou sumu a víte, že by vás jednoznačně omezila v obyčejném životním rytmu, hledejte alternativy. Můžete-li dojíždět po další třeba i omezenou dobu autobusem, určitě se vám to vyplatí více než nové auto na půjčku s nekřesťanským úrokem! To samé platí i pro automatickou pračku. Na potřebnou dobu můžete přece využít samoobslužné prádelny, již máte blízkosti vašeho domu! Nějaká rychlá půjčka bez registru by vás mohla zruinovat. Za minimální komfort při praní to nestojí!

Standardní cesty představují vyšší míru jistoty

V každém případě! Známé bankovní domy jsou jednoznačně z hlediska podmínek úvěrů výhodnou volbou. Určitě se vyvarujte podezřelých půjček mimo bankovní sektor, jejichž poskytovatelé lákají na nereálně nízké úroky a platby. Stejně tak zapomeňte třeba na neprůhledné směnky. Pro mnohé představuje směnka vzor půjčování, jež vede doslova a do písmene pekelným směrem!

Vše si spočítejte a v potaz neberte jen RPSN!

Kupecké počty ještě nikdy nikomu neublížily! Vzpomeňte si na základní školu a před podpisem úvěrové smlouvy si všechno dokonale spočítejte! Vzít si na pomoc můžete klidně konkrétní úvěrovou kalkulačku na stránkách některého srovnávače, případně poskytovatele nebankovní či bankovní půjčky. Počty vám ale půjdou klidně i jenom tak. Vždyť v potaz postačí vzít jen několik základních veličin. Konkrétně jde o celkovou půjčenou sumu a součet veškerých splátek. Rozdíl mezi nimi bude vás přeplatek. Zdá se vám příliš vysoký? Nikde není psáno, že po takovéto půjčce musíte nutně sáhnout! Důležitým ukazatelem je mimo jiné také RPSN. Každá bankovní i nebankovní online půjčka se jím vyznačuje a poskytovatel tento údaj musí zveřejnit. U příliš vysokých nákladů se ani nezastavujte!

Srozumitelné podmínky poskytovatele

Rozumíte všem informacím, jež poskytovatel dané půjčky deklaruje přímo na svých stránkách? Jestliže nikoliv, nebojte se ho na něco zeptat. Pokud vám neodpovídá, případně se nic nedozvíte ani na dalších odkazech, raději dejte ruce pryč. Dočkat se po uzavření úvěrové smlouvy nemilého překvapení nestojí za to. Některé společnosti i přes přísná pravidla pro poskytování úvěrů zrovna transparentní nejsou. Naštěstí je prostředí natolik konkurenční, že se dá podvodníkům bez problémů vyhnout.

Přesný splátkový kalendář a stanovené sankce

Poslední tip spočívá v jednoznačném stanovení splátkového kalendáře. Vy musíte jako dlužník jasně vědět, kolik peněz budete vracet, po jakých částkách tak budete činit a k jakému datu to bude nezbytné! Stejně tak musíte být kompletně informovaní o tom, kolik budete platit na sankcích v případě odložení splátky. Bez této informace se o konkrétní půjčku ani nezajímejte. A kde nějaký zajímavý nebankovní úvěr vybírat? Třeba na Creditka.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení