3 tipy pro efektivní úsporu při zařizování interiéru

22.10.2018 | , Tipli
Komerční sdělení


Uvažujete o komplexní rekonstrukci vnitřních prostor vašeho bytu či rodinného domu? Pokud ano, stoprocentně se vyplatí popřemýšlet nad tím, jak by celý proces mohl proběhnout co možná nejrychleji a logicky nejlevněji.

Ne vždy se všechno takto ekonomicky podaří. Jestliže aktuálně dumáte nad tím, jaké věci je nezbytné brát v potaz, jste na správném místě. My se v následujících řádcích soustředíme na celkem 3 tipy, jež by vám k efektivní realizaci celé přestavby měly maximálně dopomoct.


 

Správný úvěr jako

základ Možná už přemýšlíte třeba nad přáním vašeho dítěte, jemuž se zalíbila fototapeta koně na stěnu. Přesto se ale raději soustřeďte zatím na důležitější věci. Mezi ty samozřejmě patří i financování celého záměru. Jen málokdo má naspořenu takovou částku, která by dokázala bez problémů pokrýt celou rekonstrukci. Alternativ půjček je v současné době hned několik. My se zaměříme konkrétně na 3 nejčastěji a jejich přednosti i nevýhody.

Úvěr ze stavebního spoření

Tato půjčka se tradičně bere především tehdy, když není zapotřebí částka přesahující cca 1 milion korun. Nejedná se rozhodně o striktně danou hranici. Je zapotřebí brát tuto sumu vyloženě jako orientační. V každém případě počítejte s tím, že u úvěru ze stavebního spoření je zapotřebí mít už nějakou tu částku naspořenou. V opačném případě si budete muset vzít překlenovací úvěr, u nějž už bude přeplatek z vaší strany poněkud vyšší. Důležité je poznačit, že půjčky tohoto charakteru se vyznačují především konstantní úrokovou sazbou. Ta se ani po několika letech nemění. Pokud tedy uzavřete výhodnou smlouvu se solidním úročením, máte jistotu výhodného úvěru s minimálním přeplatkem.

Hypotéka

Je vaše investice poněkud vyššího charakteru? Pokud ano, neváhejte a oslovte několik bankovních domů, které vám dokážou nabídnout zajímavé podmínky u hypotečního úvěru. Standardní hypotéky jsou řešením pro většinu lidí pouštějících se do stavby nového domu nebo rozsáhlejší rekonstrukce stávajícího bydlení. Není se čemu až tolik divit, protože finanční přeplatky jsou u hypoték minimalizovány. Doba fixace úrokové sazby je také volitelná a setkat se můžete s tím, že se vám splátky po určité době sníží či naopak zvýší. S odpočtem za hypotéku se počítá i u daňových přiznání.


Klasický bankovní nebo nebankovní úvěr

Tato alternativa je určena hlavně pro ty, které nebude rekonstrukce stát až tak horentní sumy. Stejně tak mohou běžných půjček většinou využít i lidé, kteří na předchozí úvěry nedosáhnou. Některé nebankovní společnosti totiž požadují po svých potenciálních klientech minimální záruky jejich bonity.

Vsaďte spíše na stavební firmu

Dalším velmi důležitým aspektem je způsob realizace samotné rekonstrukce. Fakticky existují 3 základní postupy. Tím prvním je řešení celého procesu svépomocí. To je sice z hlediska prací nejlevnější, nicméně časově neskutečně nákladné. Co se týká materiálu, také budete muset nejspíše zaplatit poměrně vysoké částky. Druhou možností je přestavba dodavatelským způsobem. Prostě budete postupně oslovovat jednotlivé řemeslníky a ti vám budou vykonávat konkrétní činnosti. Tady spočívají největší komplikace v návaznosti postupů. Pokud vám nepřijde zedník řešit omítky, samozřejmě nelze pozvat malíře a podobně. Uhánět řemeslníky je často velmi náročné. Jestliže si necháte zrekonstruovat interiér na klíč, zaplatíte nejvyšší sumu. Ušetříte ale moře času a drobné doplňky, jako jsou třeba fototapety na stenu koně, si už poté nalepíte sami.

https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/zvirata/kone/


Elegantní a levné designové řešení interiéru

Vybavení interiéru stojí mraky peněz. Proto vsaďte třeba na levnější, ale přitom velmi kvalitní, barvy. Ty se dnes prodávají v mnoha různých podobách. Co se týká samotného osobitého stylu zabydleného interiéru, tady není zapotřebí vybírat obrazy nejznámějších mistrů. Mnohdy postačí vkusné fototapety. Do kuchyně si dáte třeba modely s jídlem a pitím, do ložnice abstrakce a dětský pokoj zdobí již zmiňovaná fototapeta koně. Fantazii nijak meze neklaďte a vyberte si motivy, které vám budou sedět na míru.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení