Potřebujete rychle peníze? Máte tyto 3 možnosti

24.06.2019 | , Futurino
Komerční sdělení


Nikdy nevíte, co se vám může přihodit. Když už se něco někdy stane, máte jednu jistotu. Prakticky pokaždé vás to bude stát nemalé peníze.

Říká se, že zdraví je na prvním místě, nicméně akutní nedostatek finančních prostředků také zrovna není ničím příjemným. Z toho důvodu se vyplatí vědět, kde si lze výhodně půjčit. Než půjdete ke konkrétní společnosti, určitě je nezbytné udělat si malou exkurzi po třech základních alternativách realizace půjčky. Každá má svá pro i proti, o čemž se ostatně určitě přesvědčíte právě v tomto článku.

Půjčka od rodiny

Začneme velmi oblíbenou záležitostí, kterou představuje půjčka od rodiny. Získat tato peníze upřednostňuje spousta lidí a není se čemu divit. Vždyť není zapotřebí chodit nikam do banky a hlavně nemusíte platit žádné peníze navíc. Nejbližší rodina či přátelé vám pochopitelně žádnou úrokovou sazbu nebo poplatky stanovovat nebudou! Půjčka pro vás bude samozřejmě velmi výhodná, jelikož nemusíte dávat nic navíc. Přesto se u půjček od rodiny a nejbližších najde spousta nevýhod, které jsou za vše hovořící. Hlavní nevýhodou je především fakt, že se můžete i s velmi blízkými lidmi kvůli penězům pohádat. Jsou to právě finanční prostředky, které slouží jako rozbuška i mezi lidmi, již by o sobě nikdy neřekli nic zlého. Mnohdy se totiž na půjčku jakoby zapomene. Když ji dlužník nestíhá splácet, tak se samozřejmě nepřipomíná. Věřiteli je hloupé se připomínat, a tak všechno zamrzá. Věřitel ale o své peníze samozřejmě nehodlá přijít, a tak se nakonec dostává s dlužníkem do sporu. Zatažena je do něj mnohdy celá rodina.

Bankovní úvěr

V minulosti byly bankovní půjčky jakýmsi fenoménem. Když se řeklo, že někdo potřebuje půjčku, jednoznačně se myslelo na bankovní úvěr. Nebankovní půjčky totiž existovaly pouze v minimálním rozsahu. Dnes je situace taková, že si můžete vybírat především podle výhodnosti konkrétních půjček. Banky jsou stále jakousi jistotou a spousta lidí míří na některou z poboček, kde úvěru uzavřou. Proč ne? Pokud je půjčka po všech stránkách výhodná, rozhodně se tento krok vyplatí.

Nebankovní půjčky

Právě ony se bez nadsázky staly fenoménem současnosti. Půjčit si totiž lze doslova expresně a velmi jednoduchým způsobem online. I když už v podstatě není k dispozici půjčka bez registru, stejně si lidé u nebankovních společností půjčují. Bezpečnost většiny úvěrů je už na vysoké úrovni, takže se relativně není čeho obávat. Tedy v případě, že skutečně prostudujete podmínky, za nichž uzavíráte úvěrovou smlouvu. Důležitý je samozřejmě hlavně přeplatek a všechny údaje, jež jsou s ním spojené. Na mysli máme RPSN, délku splácení, sankce a jiné aspekty. Pokud si všechno zjistíte předem, neměli byste nikomu naletět.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení