Studium MBA je investice s rychlou návratností

16.09.2019 | , Cambridge Business School
Komerční sdělení


V době dynamických změn v podnikatelském prostředí roste význam celoživotního vzdělávání. Mezi nejefektivnější způsoby, jak zvýšit svoji kvalifikaci, patří MBA studium, které je zaměřeno na profesní vzdělávání nad rámec vysoké školy.

Master of Business Administration (MBA) je profesně vzdělávací program zaměřený na rozšíření manažerských znalostí a dovedností nad rámec vysokoškolského vzdělání. Studium je určeno nejen pro manažery, členy managementu, podnikatele, představitele neziskových organizací či veřejné správy, ale také pro všechny ostatní, kteří se chtějí dále vzdělávat ve svém oboru a zvýšit svoji kvalifikaci. Z celosvětových dat přitom vyplývá, že více než polovina MBA absolventů je senior manažery či členy boardu.

Absolventi MBA mají širší uplatnění na trhu práce, přičemž dávají jasně najevo, že jsou otevřeni novým výzvám, pracují na osobním rozvoji a nemají problém vystoupit ze své komfortní zóny. Takovým zaměstnancům pak jsou zaměstnavatelé spíše ochotni svěřit vedení týmů a důležitých projektů a adekvátně je přitom ohodnotit. Podle staršího průzkumu Corporate Recruiters Survey jsou zaměstnavatelé ochotni kandidátům s MBA platit až o 84 % vyšší mzdu.

MBA je vhodnou investicí nejen z pohledu vzdělání, ale i z čistě finančního pohledu. Průzkum Graduate Management Admissions Council z roku 2012 mezi 4 tisícovkami absolventů MBA ukázal, že se jedná o výnosnou investici, protože v průměru se respondentům vrátila třetina nákladů na studium již během prvního roku po dokončení studia.

Cambridge Business School je prestižní vzdělávací instituce zaměřená na poskytování kvalitního manažerského vzdělání MBA ve 12 specializovaných oborech: Management a leadership, Management ve zdravotnictví, Sales management, Finanční management a účetnictví, Management ve veřejné správě, Marketing a Public Relations, Mezinárodní vztahy a evropská studia, Personální management, Private Law, Management Soft Skills, Strategický management a Executive management online.

MBA studium na Cambridge Business School se skládá z deseti specializovaných modulů, které jsou rozděleny do dvou semestrů. Forma studia je flexibilní a je plně uzpůsobena časově vytíženým profesionálům. Výuka probíhá kombinovanou formou – na začátku semestru a v jeho polovině se studenti zúčastní semináře s interaktivní výukou zaměřenou na praxi pod vedením odborných lektorů. Dále pak studují pomocí nejmodernějšího e-learningu s obsáhlou online knihovnou, kdy mohou využít veškeré výukové materiály v online podobě ve studentské sekci. Studenti se tedy v průběhu celého studia osobně účastní čtyř sobotních celodenních seminářů a zbytek studia si mohou individuálně rozvrhnout podle vlastních časových možností. Na konci studia každý MBA student vypracuje závěrečnou práci, kterou následně obhajuje.

Cambridge Business School zahajuje studium MBA třikrát ročně, v listopadu, březnu a květnu, Studenti nemusí dělat přijímací zkoušky, ale mezi podmínky přijetí patří VŠ vzdělání či relevantní manažerská praxe a maturita. Studium probíhá v českém jazyce, avšak postupové práce je možné vypracovat i ve slovenštině. 

Studium MBA je investicí do profesního a osobního růstu. Rozšíříte si znalosti z oboru nad úroveň vysokoškolského vzdělání a získáte lepší možnost uplatnění na prestižních pozicích ve významných nadnárodních společnostech. Na Cambschool studujete pod vedením předních odborníků z praxe i z akademického prostředí, kteří představují špičky ve svém oboru a kteří jsou ochotni studentům předat mnohaleté zkušenosti z vlastní praxe.

MBA studium je skvělou příležitostí, jak zvýšit svoji kvalifikaci a rozšířit spektrum manažerských dovedností, protože právě k tomu jsou MBA programy navrženy. Pokud máte pocit, že vaše kariéra stagnuje, že se před vámi neotevírají nové možnosti a příležitosti pro růst, tak MBA studium může být tím správným impulsem, které vás posune výš.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení