Vydavatelství Mladá fronta zahajuje finální proces prodeje podniku

20.08.2020 | , Finance.cz
Domovská stránka


Praha 20. srpna 2020 – Vydavatelství Mladá fronta zahajuje transparentní a finální proces prodeje podniku, jehož výsledkem by mělo být získání nového majitele do 10. září 2020. Vydavatelství Mladá fronta je prodáváno jako plně funkční celek se všemi divizemi, autorskými kontrakty i ochrannými známkami. Pro prodej byla zvolena metoda elektronické aukce, kterou zajistí renomovaná společnost Gaute.

„Jedná se o významné, pozitivní rozhodnutí, vyplývající z jednání se všemi zainteresovanými stranami,“ řekl Karel Novotný, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.  

Prodejní proces bude završen elektronickou aukcí, která proběhne 2. září. Předchází jí možnost due diligence, tedy komplexního prověření společnosti ze strany potenciálních zájemců, jak je běžné při podobných transakcích.
 
„Jsem velmi rád, že Mladá fronta vstupuje do konečné fáze prodeje jako plně funkční vydavatelství. Přes dlouhotrvající insolvenční proces se nám podařilo udržet klíčové lidi, zachovat vydávání všech časopisů, knih, webů a kontinuální poskytování služeb našim dlouhodobým partnerům,“ říká Karel Novotný. Předmětem prodeje je celé vydavatelství se všemi tituly, předplatitelskými kmeny, doménami, autorskými kontrakty a také se všemi ochrannými známkami. „Knižní divize má potenciál vrátit se v příštím roce k předinsolvenčním výkonům, tedy uvést na knižní trh přes 150 novinek a 70 dotisků,“ doplňuje Karel Novotný.

Harmonogram prodeje

  • Od 20. do 31. srpna (od 8 do 18 hodin; včetně víkendů) – otevřený Data room, zveřejnění průvodní dokumentace a informačního memoranda o stavu vydavatelství
  • Dne 1. září – doplňující dotazy formou videokonference s managementem vydavatelství 
  • Dne 2. září – uzavření registrace do aukce v 10 hodin (součástí je složení 15milionové kauce) + elektronická aukce od 10 hodin do 15 hodin 
  • Dne 3. září – jednání insolvenčního soudu k výsledku aukce
  • Dne 8. září – termín doplacení kupní ceny, termín podpisu smlouvy o převodu vlastnických práv
  • Dne 10. září – rozhodný den pro předání vydavatelství novému majiteli.

Vyvolávací cena je stanovena na základě znaleckého posudku ve výši 36 milionů korun, minimální příhoz je 100 tisíc korun. Elektronickou aukci a aktivní oslovování potenciálních zájemců zajistí renomovaná společnost Gaute (www.verejnedrazby.cz), která na trhu působí přes dvacet let a zpeněžila majetek v hodnotě několika miliard korun. „Příkladem z poslední doby může být dražba Pinkasova paláce na pražské Kampě, kterou za 480 milionů získala společnost PPF Reality,“ uzavírá Karel Novotný.


Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s pětasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství Mladá fronta doplňuje divize Tištěné tituly, kam patří především auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let. V divizi HUB se pravidelně realizují odborné i společenské akce a projekty.
 

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka