Do čeho se vyplatí investovat? Zkuste investiční zlato se všemi svými výhodami

27.05.2021 | , placla.cz
Komerční sdělení


Přemýšlíte nad možnostmi pro investování, ale nevíte, jaká varianta by byla ta správná právě pro vás?


V takovém případě se vám bude hodit následující článek, který shrnuje hlavní výhody investičního zlata. V první řadě je také důležité zmínit, že jde o investiční komoditu vhodnou i pro začátečníky. Pro nákup zlata totiž v zásadě nepotřebujete žádné znalosti, a když budete nakupovat u osvědčených společností s potřebnými doklady o ryzosti, neuděláte chybu. A jaké výhody zlato nabízí a kde ho nakoupíte? To všechno se dozvíte přímo v článku.

Odolnost proti inflaci a udržování hodnoty

Proč se rozhodnout právě pro zlato? Důvodů existuje celá řada a nejde pouze o to, že zlato krásně vypadá. Důležitá je především jeho stabilní hodnota napříč časem i v zásadě celým světem. Již mnoho století prokázalo, že o zlato je stále zájem a drží si svou hodnotu i ve chvílích, kdy měnu sužuje silná inflace. Právě odolnost proti inflaci je velmi důležitým parametrem při výběru správné dlouhodobé investice. Když se vám to povede, dokážete hodnotu svého majetku uchovat či ještě zvětšit i za několik desítek let.

Nakupte si zlato v takovém množství, jaké potřebujete

Mezi další oblíbené a stabilní investice patří například nemovitosti. Jenže nevýhodou při investování do pozemků, bytů či domů je to, že pořizovací cena je velmi vysoká. Musíte mít připravených několik miliónů korun. Právě to je důvodem, proč je pro mnoho lidí tento druh investování nevhodný. Oproti tomu investiční zlato můžete nakoupit v takovém množství a za takovou cenu, jaká vám přímo vyhovuje. Klidně tak pořídíte mince či slitky za desítky i stovky tisíc korun a sami si celkovou výši investice snadno přizpůsobíte. Zbývá si také promyslet, jestli se pustíte spíše do větší jednorázové investice, nebo budete pravidelně doplňovat určitý objem zlata a postupně tak zvyšovat hodnotu svého majetku. Obě varianty jsou v zásadě správné a vždy se dostanete mnohem dál v porovnání s těmi, kteří vůbec neinvestují.

Široký výběr zlatých mincí a slitků

Když se podíváte na investiční zlato, zjistíte, že existuje celá řada různých variant a možností. Klasikou jsou obyčejné zlaté slitky, kdy si vybíráte podle hmotnosti. Druhou variantou jsou zlaté mince, které se liší nejenom velikostí a hmotností, ale také danou ražbou. Některé limitované ražby mohou být v budoucnu zajímavé i ze sběratelského hlediska, což se může pozitivně odrazit na vyšší prodejní ceně. Pro lepší představu o tom, v jaké podobě se investiční zlato nabízí, navštivte stránky tradičního prodejce www.zlate-mince.cz. Nezapomínejte také na to, že zlato je osvobozeno od DPH, takže celá investice se může v porovnání s jinými jevit ještě o něco zajímavěji.

Kam se vydat pro investiční zlato

Už tušíte, že investiční zlato bude tou správnou volbou a mělo by mít své místo ve vašem portfoliu. V takovém případě přichází na řadu výběr místa, kde nakoupíte. Jednu z největších českých prodejen s investičním zlatem od předních světových výrobců najdete v Obecním domě v Praze. Osobní výběr i nákup je vždy příjemný a máte šanci prohlédnout si celou řadu mincí a slitků.

Jak nakoupit zlato za nejvýhodnější cenu?

Před samotným nákupem zlata si vždy ověřte aktuální cenu. Ta se mění podle kurzů a solidní prodejci na tyto změny reagují i několikrát denně. A jak už to tak bývá, i mezi nákupními cenami zlata mohou být rozdíly. Někteří prodejci totiž budou nabízet levněji a jiní o něco dráž se snahou více vydělat. Pokud tohle víte, stačí vám před samotným nákupem jednoduše porovnat více nabídek a vybrat tu nejvýhodnější.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení