NEY spořitelní družstvo nabízí firmám úvěr pro snadné financování projektů

22.06.2022 | , Shutterstock.com
Komerční sdělení


S výrazně rostoucími cenami stavebních prací a materiálů může být složité „ufinancovat“ stávající i nově vznikající developerské projekty. S financováním stavebních projektů však začínají počítat nejen banky, ale i spořitelní družstva. NEY spořitelní družstvo nyní firmám nabízí výhodný developerský úvěr.

Spořitelní družstva neboli kampeličky, jak se jim také někdy říká, mají za sebou poměrně bouřlivou historii. Dnes však již jde o stabilizovaný finanční segment. Spořitelní družstva jsou sice menší, avšak respektované finanční instituce a podléhají stejnému regulatornímu dohledu České národní banky jako běžné bankovní domy. Na vklady u spořitelních družstev se podobně jako u bank vztahuje zákonné pojištění do výše 100 000 EUR.

Spořitelní družstvo může být dobrým finančním partnerem nejen fyzickým osobám, ale též firmám. I firmy totiž mohou těžit ze všech výhod, které spořitelní družstva svým klientům nabízejí. Může jít o výhodně úročené vklady a zejména pak o výhodné úvěry. Při sjednání podmínek úvěru mohou spořitelní družstva nabídnout poměrně velkou flexibilitu a osobní jednání. Platí to i pro developerské úvěry, které nabízí NEY spořitelní družstvo.

Úvěr pro developerské firmy

Developerský úvěr je určen pro firmy, které potřebují financovat stavební projekt. „Developerský úvěr je úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitostem, je zde však možnost dalšího dozajištění, třeba blankosměnkou nebo zástavou obchodního či akciového podílu ve firmě. Výhodou takového úvěru je rychlé vyřízení a možnost sjednání individuálních podmínek,“ popisuje developerský úvěr Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.
Tento typ podnikatelského úvěru je možné v NEY spořitelním družstvu sjednat na dobu od 1 roku do 5 let s úrokovou sazbou od 9,99 % p. a. Na základě hodnoty zastavené nemovitosti je družstvo schopno firemním klientům půjčit až 30 milionů korun. Úvěr může sloužit jak pro financování developerských projektů, tak pro jejich refinancování či finanční konsolidaci.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení