Podzimní aktuality ze mzdové účtárny

06.09.2023 | , Internet Info
Komerční sdělení


Změny zaměstnávání cizinců, novely klíčových zákonů, daňový balíček 2024 a další témata otevřeme na online školení. 

Na našem jednodenním online školení se dozvíte aktuální novinky z oblasti mzdového účetnictví Obsah budeme upřesňovat dle situace v připravované legislativě.


OKRUHY ONLINE ŠKOLENÍ

 

  • Konečná podoba novely zákoníku práce – podrobný výklad k jednotlivým změnám zákoníku práce se zaměřením do praxe, vysvětlení k účinnosti (od 1. dne měsíce následujícího po vyhlášení, část od roku 2024 a část od roku 2029. Například nové povinnosti při uzavírání pracovněprávních vztahů, práce z domova, změny v doručování (doplněno o počítání lhůt atd.), změny u dohod konaných mimo pracovní poměr včetně výpočtu řádné dovolené a další. Upozornění na související změny zákona o inspekci práce a občanského soudního řádu. 
  • Novela exekučního řádu a občanského soudního řádu – změny s odloženou účinností od 1. ledna 2024 – povinnost poskytovat součinnost elektronicky prostřednictvím speciálního formuláře – kvalifikovaný plátce mzdy. 
  • Novela zákona o důchodovém pojištění (září 2023) – změny u předčasných důchodů a valorizací atd. 
  • Změny zaměstnávání cizinců od poloviny roku 2023 – zaměstnanecké a modré karty (nové náležitosti, povolení k zaměstnání). 
  • Produkt spoření na stáří (novela zákona o daních z příjmů) od roku 2024. 
  • Vybrané informace k připravovanému daňovému balíčku od roku 2024 – nemocenské pojištění zaměstnanců, změny v dohodách konaných mimo pracovní poměr (nová povinnost hlášení dohod o provedení práce a limity pro odvody pojistného u jednoho či více zaměstnavatelů, nové povinnosti zaměstnavatelů vůči zaměstnancům a naopak) a další. 
  • Další změny k datu konání školení (bude doplněno dle aktuálně schvalované legislativy).

Naše školení proběhne pod taktovkou PhDr. Dagmar Kučerové, která se zaměřuje na oblast mzdového účetnictví a personalistiky, včetně legislativních novinek a aktuálních právních výkladů z dané oblasti. Školení je vhodné pro mzdové účetní na všech úrovních. 

Jak bude školení probíhat?

Školení proběhne v úterý 31. října od 9 do 13 hodin, online – prostřednictvím aplikace ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje.

Cena školení je 1 990 Kč bez DPH. Přihlásit se na školení můžete zde

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení