Česká Adastra přijímá do svých řad dvoustého zaměstnance

29.11.2005 | , Adastra s.r.o.
Tiskové zprávy


Adastra Corporation, mezinárodní konzultační a softwarová společnost, přijala v České republice svého 200. zaměstnance. Stal se jím Jiří Pluháček, který nastoupil do pozice projektového manažera v divizi aplikačního vývoje. Celosvětově působí v Adastra Corporation více než 300 konzultantů.

Tým Adastry v České republice je dnes největším specializovaným týmem v oblasti Data Warehousingu. Adastra za poslední rok navíc výrazně zvýšila počet konzultantů v oblasti aplikačního vývoje na dnešních 60 lidí a založila nové oddělení testování a Quality Assurance aplikací.

Velmi silné je i oddělení business analýzy, kde působí 45 analytiků, specializovaných na obory financí, pojišťovnictví, telekomunikací, retailu a státní správy. Neoddělitelnou součástí struktury firmy je také silný tým projektových manažerů.

Konzultanti Adastry jsou držiteli více než 60 odborných certifikací v oblasti technologií (Java, Microsoft, Oracle, IBM, SUN atd.) a projektového managementu (ITIL, PRINCE2, PMI, PMBOK apod.).

„Adastra za celých deset let své existence organicky roste, což dokazují výsledky našeho hospodaření či letošní umístění Adastry v první třicítce nejrychleji rostoucích IT firem v regionu střední a východní Evropy podle žebříčku Technology Fast 50 společnosti Delloite,“ říká Jan Červinka, generální ředitel, Adastra Corporation. „Za tento růst vděčíme našim lidem, které podporujeme v jejich profesním i kariérním růstu. Často říkáme, že největším pokladem firmy jsou jejich data. Neméně významným pokladem naší firmy jsou naši zaměstnanci a je mi ctí přivítat mezi námi zaměstnance dvoustého,“ dodává J. Červinka.

Jiří Pluháček (1969) bude na pozici projektového manažera v divizi aplikačního vývoje zodpovědný za kompletní řízení externích i interních softwarových projektů, včetně sestavování a řízení projektových týmů, plánů projektů a reportingu. Nedílnou součástí jeho působení v Adastře je i další rozvoj firemní metodiky řízení projektů.

J. Pluháček přichází do Adastry ze společnosti Carrefour, ve které působil od roku 2000 jako IT specialista a vedl řadu IT projektů nezbytných pro logistiku, obchod a reporting firmy. Uplatňoval přitom např. metodiku RUP (Retional Unified Process) pro zavádění softwaru. Pracoval také ve společnostech IPB Real jako administrátor sítě a programátor, ve firmě OSVČ se zabýval počítačovou grafikou a vizualizacemi. Všechny tyto kompetence a oblibu bytové architektury využíval ve společnosti Sedya Praha. J. Pluháček vystudoval Univerzitu Karlovu, Fakultu tělesné výchovy a sportu. Závodně se věnoval atletice, nyní ho nejvíce baví sjezdové lyžování, snowboarding a volejbal. Hraje na kytaru a flétnu a chce se naučit hře na housle. Je ženatý a má dvě děti.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy