CAC Leasing obdržel hlavní cenu Grand Prix v soutěži Internet Effectiveness Awards 2005

08.12.2005 | , CAC Leasing
Tiskové zprávy


Z více než stovky internetových projektů, které byly na shortlistu prvního ročníku soutěže Internet Effectiveness Awards 2005, získalo hlavní cenu Grand Prix jedinečné internetové řešení provozního financování partnerů společnosti  CAC LEASING. Porotci ocenili především efektivitu zvoleného řešení, otevřenost systému pro nové subjekty a obchodní přínos v podobě zvýšení realizovaných transakcí. Cenu Grand Prix od poroty získal nejefektivnější projekt ze všech nominovaných. 

Vytvořená e-business platforma propojila importéry automobilů s jejich prodejci a s CAC LEASING jako financující společností. „Od spuštění druhé generace této softwarové aplikace byl jejím prostřednictvím financován nákup automobilů za více než 3,5 mld. Kč a dosáhli jsme tak zvýšení obratu provozního financování o téměř 20 %,“  potvrzuje obchodní přínos pro společnost Christoph Greussing, generální ředitel a předseda představenstva CAC LEASING. Podle Ch. Greussinga přinesl systém především zrychlení platebního styku, významnou úsporu v nákladech na administrativu provozního financování a rovněž zvýšení podílu CAC LEASING na financování zapojených značek.
 
Prvním importérem, který začal využívat toto internetové řešení, byl Peugeot. Postupně se přidali Mitsubishi a Honda. Otevřenost systému umožňuje zapojení více importérů i více sítí prodejců a také různých druhů provozního financování.

V rámci provozního financování hradí společnost CAC LEASING prodejcům automobilů vozidla dodaná importérem. Prodejce pak takto financované auto dále prodá za hotové a peníze vrátí zpět do systému nebo zprostředkuje uzavření leasingové smlouvy nového majitele automobilu s CAC LEASING. Vytvořená aplikace umožňuje všem zapojeným subjektům sledovat a kontrolovat průběh celého procesu. Importér vkládá data k fakturám za dodané vozy dealerům, společnost CAC LEASING tato data kontroluje a na základě zjištěných údajů vyplácí peníze.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy