Sybase IQ získal certifikát pro integraci se SAP Netweaver Business Intelligence

12.12.2005 | , Sybase
Tiskové zprávy


Společnost Sybase, Inc. oznámila certifikaci svého analytického serveru Sybase IQ pro propojení se SAP Neweaver Business Inteligence. Prostřednictvím SAP Business Information Warehouse rozhraní umožňuje tento nový produkt zákazníkům přístup do datových skladů Sybase IQ,  přímý vstup do externích dat uživatelům SAP Business Information Warehouse a v neposlední řadě také kvalitnější výkonnost, která šetří čas, skladovací kapacitu i náklady. 

Přední dodavatel softwarové infrastruktury a mobilního softwaru, Sybase, Inc. (NYSE: SY), oznámil certifikaci analytického serveru Sybase IQ pro SAP NetWeaver. Důvodem bylo propojení vysoce kompatibilního analytického serveru se  SAP NetWeaver Business Inteligence (SAP NetWeaver BI).

SAP NetWeaver BI, součást komplexní integrační a aplikační platformy SAP NetWeaver,  umožňuje zákazníkům spojit data z celého podniku a poté je transformovat do praktických business informací.

Sybase IQ je analytický server, který je kompatibilní se standardním hardwarem a operačními systémy. Vytvořen byl speciálně pro oblast business intelligence. Jeho nepřekonatelná výkonnost při skladování strukturovaných i nestrukturovaných dat a při odpovídání na dotazy uživatelů, firmám významně šetří čas, skladovou kapacitu i náklady.

Prostřednictvím aplikační vrstvy systému SAP® Business Information Warehouse (SAP BW) mohou zákazníci společnosti Sybase a SAP vykonávat mnohorozměrnou analýzu informací, a to včetně dat uskladněných v Sybase IQ. Rozhraní SAP BW Universal Data Connect 3.5, které využívá JDBC standard (standardy), poskytuje přímý vstup do analytické databáze Sybase. Ta čerpá údaje ze Sybase IQ solution a přenáší je do SAP NetWeaver BI. Údaje, které jsou určeny koncovým uživatelům, přitom zůstanou jednotné, a to bez ohledu na svůj původ.

“Vedoucí postavení v technologickém průmyslu bude patřit těm obchodníkům, kteří efektivně zkombinují dominanci svých produktů s kvalifikovanými programy. Tato kombinace bude odměnou pro jejich partnery za investice a loajalitu,“ řekl Brian Sobie, ředitel IDC Software Business Strategies.  “Jako přední dodavatel globálních IT výzkumů a IDC sdělení, Sybase, Inc. tento certifikát považuje za důležitý krok  pro další rozvoj partnerství mezi firmami SAP a Sybase. Díky platformě SAP NetWeaver mohou nyní partneři, jako například Sybase,  nabídnout svým zákazníkům vysoce optimalizovaný analytický prostředek schopný komunikovat přímo se  SAP BW,“ dodal Brian Sobie. 

“Tisíce společností používá Sybase IQ na standardním hardwaru a operačních systémech. Tím zvyšují rychlost a dosah své business intelligence, informačních a datových skladů,” uvedla Kathleen Schaub, viceprezidentka Information Technology Solutions Group, Sybase, Inc.  „Se SAP BW už zákazníci Sybase a SAP nemusejí nakupovat nový hardware a software pro vypracování kvalitní, hloubkové analýzy. Vzhledem k tomu, že se data do SAP BW nepřenášejí manuálně, šetří tento systém firmám náklady a skladovou kapacitu,“ upřesnila viceprezidentka. 

Sybase IQ je analytický server s patentovaným skladovým a řídícím systémem. Navržen byl tak, aby zkrátil dobu reakce na dotazy uživatelů informačního a datového skladu business inteligence. Odpovědi doručí Sybase IQ až stokrát rychleji než běžné databáze. U skladovaných dat umožňuje zredukovat jejich velikost až na 70% původní velikosti. Efektivním zpracováváním stovek dat z různých zdrojů, obsluhou tisíců uživatelů snižuje operační náklady firem. 

Jak vyplývá z výsledků TPC-H (Transaction Processing Performance – nezávislá organizace porovnávající výkonnost databázových serverů) a řady dalších nezávislých srovnávacích testů porovnávajících účinnost IT produktů s jejich cenou, zaujímá analytický server Sybase IQ vedoucí postavení. Výsledky jednoho z nejaktuálnějších testů naleznete na: http://www.sybase.com/largestdw
 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy