Stavební veletrhy Brno se stanou partnerem Nadace Terezy Maxové

13.12.2005 | , Stavební veletrhy Brno
Tiskové zprávy


Stavební veletrhy Brno a URBIS INVEST se rozhodly podpořit finančním darem projekt „Program růstu“ Nadace Terezy Maxové a zahájit tak s touto nadací dlouhodobou spolupráci.

Pojítko mezi Stavebními veletrhy a mladou generací je zřejmé: stavební aktivity směřují k rozvoji, k budoucnosti. Základní jistotou pro mladého člověka je přitom střecha nad hlavou, často velice vzdálená těm, kteří nepoznali standardní zázemí a žijí mimo své biologické rodiny.

Děti v dětských domovech mají start do budoucnosti ztížený, proto pokládáme za užitečné jim v jejich růstu pomoci. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli zahájit dlouhodobou spolupráci s Nadací Terezy Maxové. Doufáme, že tak, jako porostou děti na reklamním motivu kampaně pro Stavební veletrhy v dalších letech, porostou i příspěvky do této tolik potřebné oblasti,“ uvádí Martina Bajerová, manažerka PR a reklamy Stavebních veletrhů Brno.

Stavební veletrhy Brno poskytnou finanční dar na podporu pomoci dětem vyrůstajícím mimo rámec biologické rodiny (Program růstu). Částku ve výši 250 000,- Kč předá zástupce Veletrhů Brno do rukou Terezy Maxové, patronky nadace v rámci Vánočního koncertu Nadace Terezy Maxové v Brně 30. 11. 2005.

„Kromě toho Stavební veletrhy Brno odvedou Nadaci Terezy Maxové jednu korunu z každé vstupenky, prodané návštěvníkům veletrhů, konaných v termínu 25. – 29. 4. 2006,“ doplňuje Martina Bajerová. Při předpokladu návštěvnosti 100 tisíc příchozích by tak na pomoc dětem mohla být poskytnuta částka cca 350 000,- Kč, konečná suma bude však známa po skončení veletrhů. Program růstu by měl z těchto peněz zajistit podporu v oblasti malých stavebních úprav, jejichž cílem je zpříjemnění životního prostředí dětem v kojeneckých ústavech a dětských domovech. „Program růstu bude pomáhat dětem v dětských domovech vyrůst ve zralou osobnost, nezávislou na dalších podporách státu,“ upřesňuje Pavlína Sommerová z Nadace Terezy Maxové.

Stavební veletrhy Brno 2006 budou zahrnovat tři samostatné projekty: 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Společně tyto veletrhy poskytují dokonale ucelený pohled na veškeré oblasti v oboru stavebnictví.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy