V roce 2005 investovali klienti HVB Bank do zajištěných cenných papírů prostředky v objemu více než 1,5 miliardy korun

20.12.2005 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


V právě ukončeném upisovacím období na Strukturované dluhopisy České akcie 2008 a 2010 banka upsala dluhopisy v celkovém objemu více než 570 mil. Kč. Za celý rok 2005 investovali privátní klienti HVB Bank do garantovaných cenných papírů prostředky v objemu převyšujícím 1,5 miliardy Kč.

Cílem HVB Bank je nabídnout klientům prostřednictvím strukturovaných dluhopisů produkty s atraktivním podkladovým aktivem, které svou konstrukcí minimalizují či zcela eliminují možná rizika plynoucí z investice do akcií.

Strukturované dluhopisy České akcie 2008 a 2010 například nabízí investorům výjimečnou příležitost profitovat z vývoje nejobchodovanějších akciových titulů registrovaných na Burze cenných papírů Praha. Výnos dluhopisů je vázán na vývoj indexu PX-D mapujícího vývoj hodnoty vybraných tzv. „blue chip“ emisí obchodovaných v prestižním segmentu Burzy - systému SPAD.

„Dosažený objem jenom potvrzuje značný zájem privátních klientů o garantované produkty s transparentní strukturou zajištění a výnosovým potenciálem. I pro příští rok chystáme několik dalších emisí," řekl Jan Prachař, ředitel odboru privátního bankovnictví a cenných papírů HVB Bank.

Strukturované dluhopisy HVB Bank v roce 2005
„V tomto roce jsme klienty oslovili hned několika garantovanými produkty zaměřenými na index nemovitostních akcií, na vývoj hodnoty akcií předních společností obchodovaných na Pražské burze či obecněji akcií společností zemí středoevropského regionu,“ doplnil Prachař.

HVB Bank uvedla v roce 2005 v rámci dluhopisového programu úspěšné emise strukturovaných dluhopisů: HVB Strukturovaný dluhopis REALIT 2008 a HVB Strukturovaný dluhopis REALIT 2010 s výnosem odvozeným od vývoje akcií předních společností ze zemí EU působících v oblasti realit, garantovaný fond Capital Invest Guarantee Basket 2010 se třemi garancemi pro podílníky a strukturované dluhopisy profitující z vývoje nejobchodovanějších akciových titulů registrovaných na Burze cenných papírů Praha – HVB Strukturovaný dluhopis České akcie 2008 a HVB Strukturovaný dluhopis České akcie 2010. Celkem klienti HVB Bank upsali garantované cenné papíry za více než 1,5 miliardy Kč.

Mezi výhody strukturovaných dluhopisů patří minimální rizikovost, potenciál růstu daný dynamickou akciovou složkou, daňové zvýhodnění pro fyzické osoby či zajištěná likvidita po celou dobu investice spočívající v možnosti zpětného odprodeje strukturovaných dluhopisů na kterékoliv pobočce banky i před datem splatnosti.

Uvedené HVB Strukturované dluhopisy jsou vydávány v rámci dluhopisového programu HVB Bank. Prospekt dluhopisového programu, obsahující společné emisní podmínky dluhopisů, a doplňky prospektu a společných emisních podmínek byly schváleny Komisí pro cenné papíry a uveřejněny v souladu se zákonem o podnikání na kapitálovém trhu a jsou ve formě brožur bezplatně k dispozici všem zájemcům o HVB Strukturované dluhopisy na všech pobočkách HVB Bank a také na internetových stránkách www.hvb.cz. Potenciálním investorům doporučujeme dokumenty důkladně prostudovat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy