Nemocnici v Gabunu vybavila nábytkem česká firma

04.01.2006 | , TECHO a.s.
Tiskové zprávy


Kromě regionu střední a východní Evropy má společnost TECHO, a. s. zkušenosti s realizací projektů i v exotických částech světa. Naposledy dokončila projekt ve středoafrickém státě Gabun. Nábytkem zde vybavila vznikající nemocnici.  

„Společnost TECHO, a. s. je připravena realizovat projekty v libovolných zemích. V Gabunu se vyskytla příležitost, a tak se jí TECHO chytlo,“ říká úvodem o dodávce ve výši 12 mil. korun exportní ředitel Jan Petrák, který projekt dojednal a po dokončení předal zákazníkovi. Ústřední nemocnice Omar Bongo Ondimba v hlavním městě Liverville  je již pátou nemocnicí, kterou TECHO, a. s. v Gabunu zařídilo. Zakázku TECHO, a. s. získalo na základě spolehlivé realizace předchozích dodávek, počínajících již v roce 2000. 

Nemocnice spadá pod ministerstvo obrany a je tedy především určena pro armádu a čelní představitele státu. „Podobně jako v ČR je nemocnice přístupná i civilnímu obyvatelstvu. Výjimkou je pouze VIP část určená pro prezidenta a ministry vlády. Nemocnice bude mimo jiné využívána i pro výuku studentů medicíny,“ přiblížil zdravotnické zařízení Jan Petrák.

TECHO, a. s. vybavovalo nábytkem interiér celé nemocnice: vyšetřovny, ordinace, lékařské pokoje, lůžkovou část, laboratoře, recepce, knihovnu, kantýnu i multimediální posluchárnu.
Při dopravě nebyly využívány žádné logistické terminály, kromě kontejnerového překladiště v Antverpách. Z Prahy bylo zboží transportováno v kontejnerech přes přístav v Antverpách loděmi do přístavu v Libreville. Konečná montáž nábytku probíhala přímo na stavbě. 
Práce na interiéru musela probíhat současně se stavbou nemocniční budovy, byla tak velmi komplikovaná.

Montáž interiéru, která byla o to komplikovanější, protože musela probíhat současně se stavbou nemocniční budovy, prováděli čtyři zaměstnanci firmy TECHO, a. s. včetně projektového manažéra a čtyři najatí místní pracovníci. „Ostatní dodavatelé dalšího vybavení byly vesměs též firmy ze států EU, takže se na stavbě hovořilo několika jazyky: francouzsky, anglicky, německy, italsky, rusky a ke konci realizace i česky,“ přibližuje Petrák personální zajištění dodávky. 

V oblasti zdravotnictví se firma TECHO, a. s. realizuje také v Česku i jinde v zahraničí – na Slovensku, ve Velké Británii i v dalších zemích. Mezi její dokončené dodávky patří např. Ústřední vojenská nemocnice v Praze, Nemocnice milosrdných bratří v Bratislavě nebo Guys Hospital v Londýně. V říjnu 2005 společnost dokončila vybavování největších zdravotnických laboratoří ve střední Evropě ILBIT při Masarykově univerzitě v Brně.  

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy