Služby rodiny Internet expres dobývají Jihomoravský kraj

10.01.2006 | , Český Telecom
Tiskové zprávy


Výrazný nárůst aktivních přípojek vysokorychlostního internetu v průběhu roku 2005 zaznamenal ČESKÝ TELECOM v Jihomoravském kraji. Počet přípojek zde během roku vzrostl téměř dvaapůlkrát (viz tabulka v příloze). Celkový podíl Jihomoravského kraje na trhu vysokorychlostního internetu v České republice byl koncem roku 9 procent a představuje tak region se čtvrtým nejvyšším počtem uživatelů tohoto typu připojení.

Počet uživatelů ADSL připojení v České republice se na konci prvního lednového týdne zastavil na hranici 275 tisíc. Během jednoho roku se  tak celkový počet přípojek zvýšil průměrně o 175 procent. Aktuální statistiky navíc dokazují, že vysokorychlostní připojení k internetu prudce roste ve všech krajích České republiky.  

ČESKÝ TELECOM se na posílení své vedoucí pozice v poskytování vysokorychlostního připojení dlouhodobě soustředí  a zohledňuje podle toho i svou nabídkovou a marketingovou strategii. „Snažíme se maximálně rozšiřovat počet lokalit, kde je možné aktivovat služby našeho vysokorychlostního internetu,“ říká Martin Žabka, tiskový mluvčí ČESKÉHO TELECOMU. Dnes jsou již služby INTERNET EXPRES dostupné v 1 717 lokalitách, což představuje pokrytí více než 90 % telefonních linek ČESKÉHO TELECOMU v České republice (viz přiložená mapa).

„V loňském roce jsme díky zavedení nového měřícího systému mohli začít nabízet naše služby i zákazníkům, jejichž domácnost je vzdálena až 9 kilometru od ústředny. To je nárůst oproti roku 2004 o pět kilometrů,“ dodává Žabka.

„Lidé v Jihomoravském kraji velice dobře reagovali na akční cenové nabídky a dle interních průzkumů se také rapidně zvýšila jejich poptávka po samoinstalačních balíčcích,“ poznamenal Žabka. Dobu instalace se ČESKÉMU TELECOMU v loňském roce podařilo zkrátit o více než tři dny. Průměrná doba od první poptávky zákazníka po finální připojení jeho domácnosti k internetu je necelých sedm dní.

Popularitu vysokorychlostního připojení rovněž potvrdil i brněnský  INVEX 2005, kde se v čtenářské soutěži tradiční ankety ITC Desing 2005 v nové kategorii Služba roku umístil INTERNET EXPRES na prvním místě.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy