ČSOB jako první banka v ČR zvýšila limit pro přeshraniční europlatby

11.01.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


 ČSOB jako první banka v ČR zavedla cenově zvýhodněné přeshraniční „euro“ platby již od května 2004 a rovněž jako první zvýšila od letošního 2. ledna hranici těchto plateb z 12.500 EUR na 50.000 EUR.

ČSOB navíc jako jedná z mála banka zvýhodňuje nejen přeshraniční „euro“ platby, ale také automatizované zahraniční platby, čímž podporuje exportní aktivity malých a střeních firem. Klienti se velice rychle naučili těchto výhod využívat a tak poměr automatizovaných plateb stoupl z původních 21,3 % v červnu 2004 na současných 40,4 %. Počet přeshraniční „euro“ plateb se v prosinci 2005 meziročně zvýšil o 44,7 % a jejich objem o 33,6 %. Měsíční objem přeshraničních „euro“ plateb u malých a středních firem tak na konci roku dosáhl více než 2,6 miliardy korun a za celý rok 2005 činil 26,2 miliardy korun.


„Zvýšení hranice pro přeshraniční „euro“ platby bude znamenat jejich další skokový nárůst a pro většinu podnikatelů a středních firem výrazné snížení poplatků za jejich realizaci,“ uvedl Aleš Pospíšil, ředitel bankovnictví ČSOB pro malé a střední podniky.


Pro realizaci zahraničních plateb jsou podstatné také kvalitní devizové služby. Stejně jako v předchozích dvou letech se ČSOB podle hodnocení magazínu Global Finance umístila na prvním místě pro rok 2006 v oblasti směnných operací v České republice. Potvrdila tak své vedoucí postavení v této oblasti.


 „Většina podnikatelů či menších firem nemá čas sledovat aktuální vývoj devizových trhů, ani veškeré souvislosti. Proto jim tyto informace nabízíme v rámci našich dealingových pracovišť, které jsou rozmístěny také v regionech. Vyškolení specialisté dokáží každému podnikateli ukázat cesty, jak v této oblasti ušetřit a jak se zajistit proti výkyvům směnného kurzu,“ doplnil Aleš Pospíšil. Objem devizových transakcí realizovaných pro klienty v roce 2005 meziročně narostl o 15 %. Služby dealingových pracovišť ČSOB využívá více než 7000 středních a malých firem či podnikatelů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy