eBanka a Cash Reform nabízejí klientům factoring

14.03.2006 | , eBanka
Tiskové zprávy


eBanka nabízí ve spolupráci se společností Cash Reform svým klientům novou službu – factoring. Jako partnera si pro novinku ve svém portofoliu produktů zvolila největšího českého nebankovního factora.

Factoring je způsob financování firmy založený na odkupu jejích krátkodobých pohledávek vzniklých na základě dodávek zboží a služeb. Pohledávky jsou financovány zpravidla bez dalšího jištění, pouze na základě posouzení rizik vznikajících u jednotlivých odběratelů a klienta. Jde tedy o alternativní cestu firemního financování pro situace, kdy by bylo obtížné získat klasický bankovní úvěrový produkt.

Factoring je produkt s velkým potenciálem zejména pro malé a střední firmy, které jsou klíčovým segmentem eBanky. To ostatně dokládá i velký zájem o tuto službu ze strany jejích firemních klientů. Jen za první měsíc po zavedení služby byly uzavřeny kontrakty mezi klienty eBanky a jejím smluvním faktorem CASH REFORM v objemu několik desítek milionů Kč. Oba partneři odhadují, že roční objem kontraktů se bude pohybovat v řádech stovek milionů korun.

V současnosti využívá factoringových služeb asi 20 % českých firem. Podíl factoringových obchodů k celkovému  HDP je v České Republice někde kolem  3%, přičemž v Evropě se pohybuje kolem 5 %. eBanka proto předpokládá, že v příštích letech zájem českých firem o služby factoringu dynamicky poroste.

Spolupráce eBanky a společnosti CASH REFORM přinese klientům větší komfort díky spojení široké palety finančních produktů banky a flexibility nebankovního poskytovatele služeb a  také zvýšení rychlosti obsluhy malých a středních firem přímo v regionech.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy