Kulíšková dostala od ministra 50 tisíc, za které pojede trénovat na ledovec

28.03.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Dělené sedmnácté místo patří v hodnocení národů české výpravě na paralympijských hrách v Turíně. Zasloužila se o to zrakově postižená lyžařka Anna Kulíšková, která vybojovala v superobří slalomu stříbro. Poslední březnové pondělí ji osobně blahopřál ministr pro místní rozvoj Radko Martínek, který jí zároveň předal šek na 50 tisíc korun.

„Každá koruna je dobrá a vašeho sponzorského daru si velmi vážíme. Uhradím za to pravděpodobně týdenní podzimní soustředění na ledovci,“ komentoval přítomný tatínek, trasér a trenér Martin Kulíšek. „Když jede Anička za mnou, vidí jen moje boty," líčil Kulíšek ministrovi styl jízdy. „Na trati jí pomáhají i minivysílačky, kterými ode mne dostává pokyny.“


Kulíšková si vyzkoušela plavání i atletiku, na sněhu nejprve závodila na běžkách. "Velmi ráda mám rychlou jízdu autem, mrzí mě, že nemůžu mít řidičák. Lyžování je krásná věc. A největší odvaz je, když vidíte jen malinký kousek z člověka před sebou a nic víc. Na vše kolem musíte v tu chvíli zapomenout a jen věřit svému trasérovi. Věřit a jet,“ říká Anna Kulíšková. Závodit na sjezdovkách začala před šesti lety. Má stříbro ve sjezdu z mistrovství světa i malý křišťálový glóbus za superobří slalom. A teď paralympijské stříbro.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy