Stát uvolní další tři miliardy na povodně a úvěry pro mladé

05.04.2006 | , Finance.cz
BYDLENÍ


O úvěr pro mladé na modernizaci bytu od Státního fondu rozvoje bydlení ve výši 150.000 Kč budou moci od 6.4.2006 nově požádat i lidé z povodněmi postižených oblastí, a to bez věkového limitu.

V zájmu pomoci s financováním obnovy bytového fondu poškozeného povodní byla Ministerstvem pro místní rozvoj předložena na jednání vlády dne 5. dubna 2066 novela nařízení vlády č. 28/2006 Sb., která umožní poskytovat  občanům, jejichž byty nebo rodinné domy byly postiženy povodní, nízkoúročený úvěr až do výše 150 tis. Kč na opravy – odstranění následků povodně. Změna spočívala ve zvýšení rozpočtové položky na úvěry na modernizaci bytu, jedná se o zvýšení o 3 mld Kč. Vláda návrh schválila.

Žadatelem může být fyzická osoba, která je vlastníkem nebo spoluvlastníkem bytu nebo rodinného domu nebo fyzická osoba, která je nájemcem družstevního bytu. Podmínkou pro poskytnutí úvěru je skutečnost, že v dané obci/městě byl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav. Tuto skutečnost žadatel doloží potvrzením statutárního orgánu obce/města.

Úvěr je poskytován do výše 150 tis. Kč, je úročen 2% fixní úrokovou sazbou a je splatný do 10 let. Měsíční splátka činí 1380 Kč. Úvěr je zajištěn zpravidla ručitelem, je možné dohodnout i jiný způsob zajištění. Žádosti  budou přijímány od 6. dubna 2006. Řádně vyplněné  a podepsané žádosti zřetelně označené heslem : POVODNĚ a doplněné přílohami lze zasílat poštou na adresy :

  • Státní fond rozvoje bydlení, 110 00 Praha 1, Dlouhá 13.
  • Státní fond rozvoje bydlení, 771 00  Olomouc, Dolní náměstí

                    

                                     

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ