Připojení na internet příští rok zřejmě nepodraží

09.09.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Na

rozdíl od telefonních poplatků se intenet příští rok pravděpodobně nezdraží. "Zatím sice nejsou ukončena jednání mezi námi a sdružením provozovatelů internetu, ale pravděpodobně Internet 2000 zůstane na úrovni letošního tarifu Internet 99," říká mluvčí Telecomu Vladan Crha. Společnost se tak snaží předejít loňským protestům internetové veřejnosti, které donutily SPT vytvořit pro připojení na internet levnější tarif. Definitivní rozhodnutí ovšem padne až v okamžiku, kdy ministerstvo financí potvrdí změny cen za telefonní poplatky od ledna příštího roku.

Provozovatelé

internetu v současné době dohadují s Telecomem technické podmínky a realizaci připojení koncových zákazníků v příštím roce. "Telecom k nám trošku změnil postoj a začíná s námi jednat jako se skutečnými partnery, "říká Vojtěch Vrba ze společnosti Telenor Internet, která se jednání také účastní.

Za

pětiminutové připojení by se tedy mělo i nadále platit 7,80 koruny v době od sedmi do devatenácti hodin, po deváté hodině večerní by stejná doba příšla na 5,20 koruny. Při delším pobytu na internetových stránkách bude stát půlhodina 31,20 koruny v době špičky a v noci po 21 hodině 10,40 koruny.

P

řesný výpočet ceny podle doby připojení lze získat na stránkách internetového magazínu iDNES, kde je k dispozici vzoreček.

Zdroj: Hospodářské noviny

9.9.1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU