O zvýšení cen elektřiny a plynu rozhodne vláda ve čtvrtek

02.11.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Schvalování růstu cen elektřiny a plynu od počátku příštího roku vláda včera posunula o tři dny z důvodu neúčasti premiéra Miloše Zemana, ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra a ministra financí Pavla Mertlíka

Schvalování růstu cen elektřiny a plynu od počátku příštího roku vláda včera posunula o tři dny z důvodu neúčasti premiéra Miloše Zemana, ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra a ministra financí Pavl

a Mertlíka.

Schvalování růstu cen elektřiny a plynu od počátku příštího roku vláda včera posunula o tři dny z důvodu neúčasti premiéra Miloše Zemana, ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra a ministra financí Pavla Mertlíka. Tito ministři předložili společný materiál, který počítá od příštího roku se zvýšením cen elektřiny u průměrné domácnosti o 83 korun měsíčně a plynu o 45 korun měsíčně.

Zhruba po sedmi letech má elektřina podražit o 4,4 procenta také velkým a o 1,9 procenta malým firmám. Podniky střední velikosti naopak mohou počítat se snížením cen o 3,3 procenta.

U plynu se u velkoodběratelů počítá s cenou v rozpětí od 4,89 do 5,04 koruny za m3, u středních odběratelů 5,29 až 5,44 koruny za m3 a u maloodběratelů od 5,5 do 5,65 koruny za m3.

Ta

křka stejným směrem i tempem by se měly ceny elektřiny a plynu pohybovat i v roce 2001 a 2002.

Zdroj: HN z 2. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU