ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G. vydává první emisi lokálních dluhopisů v objemu 1 mld. Kč po úspěšné kombinované nabídce akcií

21.03.2007 | , ECM
Tiskové zprávy


ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G. jedna z vedoucích společností operujících v zemích  střední a východní Evropy v oblastech developmentu, investic a facility managementu dnes uvedla na český trh první emisi lokálních dluhopisů.

ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G. vydává dluhopisy s pohyblivým úrokovým výnosem 6M PRIBOR + 2,90 % p.a., o jmenovité hodnotě jednoho dluhopisu 1 000 000 Kč, za emisní kurs 100 % jmenovité hodnoty dluhopisu. Celkový objem dluhopisů vydaných k datu emise je 1 000 000 000 Kč. Dluhopisy jsou splatné v roce 2012 a budou kótovanými cennými papíry obchodovanými na vedlejším trhu Burzy cenných papíru Praha od data emise.

„Vydáním první tuzemské emise dluhopisů navazujeme na velice úspěšný vstup společnosti na český kapitálový trh z konce minulého roku, kdy jsme realizovali kombinovanou nabídku našich akcií obchodovatelných na Burze cenných papírů Praha, a.s. Důvody, které nás vedly k rozhodnutí emitovat dluhopisy na českém trhu byly v zásadě dva. Využijeme příznivých aktuálních tržních podmínek a zároveň zvýšíme povědomí o ECM mezi českými a regionálními investory. Dluhopisy nejsou přímo zajištěny žádnými aktivy společnosti ECM. Výnos dluhopisů bude použit k dokončení současných projektů včetně projektů Březnická ve Zlíně, Palace Center v Ostravě, Ryazan Shopping Center v ruské Rjazani, a pro další expanzi na českém, ruském trhu a na ostatních nových trzích“, řekl pan Milan Janků, President & CEO společnosti ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G.

Česká spořitelna, a.s. působí jako jediný bookrunner, vedoucí manažer a kotační agent pro přijetí dluhopisů k obchodování na Burze cenných papírů Praha, a.s. Dluhopisy byly nabídnuty zejména institucionálním investorům. Dluhopisy byly v plném rozsahu umístěny institucionálním investorům v České republice a bude s nimi zahájeno obchodování na vedlejším trhu Burzy cenných papírů Praha k datu emise.
Prospekt k emisi dluhopisů byl schválen Českou národní bankou a v souladu s příslušnými právními předpisy je k dispozici mj. na internetové adrese www. ecm.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy