Stránky mohou využít i slabozrací a nevidomí

30.03.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna spustila pro své klienty a další uživatele internetu nové webové stránky, které jsou přehlednější a šetří návštěvníkům čas. Zájemci si na  www.postovnisporitelna.cz mohou přímo sjednat některé produkty. Web je také přístupný zrakově postiženým.

Poštovní spořitelna kladla při tvorbě nových internetových stránek maximální důraz na jejich ovladatelnost. „Uživatelé by měli na první pohled porozumět nabídce našich produktů a stránky využívat k nalezení dalších užitečných informací,“ uvedla Jana Hlaváčová, manažerka segmentů Poštovní spořitelny.

Velkou novinkou je to, že návštěvníci webu mohou o jakýkoliv produkt zažádat elektronicky. Tím klientům šetříme čas,“ doplňuje Jana Hlaváčová.

Stránky byly tvořeny s maximální snahou pro přístupnost pro zrakově postižené. „Snažili jsme se vyhovět co nejvíce požadavkům tzv. blind friendly webu. Stránky  www.postovnisporitelna.cz jsou tedy v současnosti nejpřívětivější bankovní web pro zrakově postižené,“ upřesnila Jana Hlaváčová.

Dvojí menu pro snazší orientaci

Navigace nových internetových stránek je soustředěna na dvě základní nabídky tak, aby se na nich orientovali lidé, kteří mají jasnou představu, jaký produkt chtějí, i ti, kteří jen řeší některou svoji potřebu.

V horní části stránky najdou návštěvníci členění podle toho, kdo jsou – občané, firmy, mládež nebo obce a neziskové organizace.

Druhé menu v dolní části stránky je určeno pro zájemce, kteří nemají jasnou představu, jaký produkt si hodlají zvolit. Obsahuje nabídku produktů Poštovní spořitelny rozčleněnou do tří základních oblastí podle klientských potřeb. Informace zde tedy najdou ti, kteří chtějí půjčit, spořit nebo investovat stejně jako ti, kteří hledají běžný účet
.

Kompletní sazebník pro všechny

O každém produktu mohou zájemci nalézt detailní informace, zahrnující jeho popis, podmínky pro sjednání, cenu nebo potřebné dokumenty. Zde se opět projevuje unikátnost Poštovní spořitelny – na webu jsou všechny informace, včetně kompletního sazebníku poplatků a úrokových sazeb.

Zcela nové je i fulltextové vyhledávání – návštěvníkům, kteří nechtějí hledat ve struktuře webu, stačí vyťukat název či hledaný výraz a k informacím se dostane ještě snáze.

Uživatelům bude pomáhat i rubrika „časté dotazy“, kde naleznou odpovědi na nejčastější otázky, týkající se uzavírání nebo realizace produktů Poštovní spořitelny.

Najděte si svůj bankomat, pobočku nebo poštu

Nedílnou součástí webu je přihlášení do elektronického bankovnictví Max Internetbanking PS a Max Homebanking PS . Velké plus nových stránek představuje také podrobný přehled poboček Poštovní spořitelny a praktická mapka bankomatů.

Nové internetové stránky odpovídají současnému webtrendu, který se vyznačuje jednoduchostí a snadnou ovladatelností při informační úplnosti webu. Celý portál prošel optimalizací zaručující dostatečnou rychlost načítání jednotlivých stránek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy