V zajištěných fondech ČSOB je více než 30 miliard korun

06.04.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB Asset Management posiluje svoji pozici lídra v segmentu zajištěných fondů na českém trhu. Celkový objem prostředků, který čeští investoři svěřili  zajištěným fondům ČSOB přesáhl 30 miliard Kč.

ČSOB nasadila a udržuje prudké inovační tempo a každý měsíc přináší českým investorům nové zajištěné produkty.

V březnu skončilo upisovací období 5 zajištěných fondů, čeští investoři jim svěřili
více než 1 145 mil. Kč. Největší zájem byl o ČSOB reverzní Click 7 orientující se na index Euro Stoxx 50, do kterého investoři upsali více než 317 mil. Kč. Značný zájem byl také o novinku zajištěných fondů ČSOB Spektrum 1, který si připsal více než 304 mil. Kč. 

Jan Barta, člen představenstva a generální ředitel ČSOB Investiční společnosti, v této souvislosti prohlásil: „Naše produktová strategie není vedena pouze obchodními zřeteli. Respektujeme investiční mentalitu a potřeby českých klientů a český trh. Českým investorům tak umožňujeme projít cestou, kterou absolvovali drobní investoři na vyspělých trzích.“ Nabídka zajištěných fondů ČSOB je tak komplexní, že umožňuje budovat jádrové pozice v portfoliu a postupně je obohacovat o jiné třídy aktiv a fondových produktů. „Naše postavení na trhu nás vede k uvědomění odpovědnosti vůči investiční veřejnosti a své povinnosti vůči ní vnímáme jako druh finanční public service. V tom máme plnou podporu mateřské KBC Asset Management,“ doplnil Jan Barta.

Dubnová nabídka ČSOB je ve znamení nových zajištěných fondů ČSOB Bankovního růstu a ČSOB - Click program 6. Nabídku rozšíří i ČSOB Reverzního rozpětí 4. Pojišťovací produkt Maximal Invest - Asijských šampionů nabízí zajímavou kombinaci výhod plynoucích z  pojištění a  investování. Tento produkt lze vinkulovat (postoupit), proto se  nabízí také využití tohoto fondu jako investičního daru. 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy