Zájem klientů o ČSOB Chráněný fond roste

11.04.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


V březnu nově představený ČSOB Chráněný fond vzbudil mezi klienty nebývalý zájem. Během prvních pěti týdnů do něj klienti vložili více než 155 milionů korun. Ukazuje se tak, že nová koncepce pravidelného investování, se kterou přišla ČSOB v nedávných dnech, dokáže oslovit i obvykle konzervativní české domácnosti.

„Náš nový fond je určený především klientům, kteří nedisponují většími jednorázovými částkami, ale přitom by chtěli pravidelně ukládat a výhodně zhodnocovat část svých volných finančních prostředků,“ uvádí Pavel Kratochvíl odpovědný za investice a spoření v ČSOB. ČSOB Chráněný fond je součástí koncepce pravidelného investování, maximalizace využívání státních podpor a daňových úlev, pomocí které chce ČSOB naučit domácnosti optimálně hospodařit s penězi.

ČSOB Chráněný fond ČSOB umožňuje pravidelné investice již od částky 500 Kč, jednorázové od hodnoty 5 000 Kč. Aktuální cena fondu nikdy nepoklesne pod 90 % nejvyšší ceny fondu dosažené v minulosti ke konci jednotlivých měsíců. Např. při investici 1000 Kč a dosaženého hypotetického maxima fondu se velikost investice zvýší na 1300 Kč. V tento okamžik má klient zajištěno, že jeho investice neklesne pod 1170 Kč (tj. 90 % této hodnoty). ČSOB Chráněný fond je konstruován s možností velmi rychlé přeměny na hotovost a přibližuje se výnosům klasické akciové investice. To činí z ČSOB Chráněného fondu výhodnější, flexibilní a lépe úročenou alternativu termínovaných účtů. Očekávaný výnos fondu je 3 – 6 % p. a., v případě doporučeného investičního horizontu 2-3 let.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy