Hypoteční boom pokračuje: Hypoteční banka dosáhla 44procentního nárůstu

13.04.2007 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Nízké úrokové sazby a akční nabídky bank, to jsou faktory, které letos podporují vysoký zájem lidí o nové bydlení. Hypoteční banka společně s prodejní sítí ČSOB a dalšími partnery poskytla občanům v prvním čtvrtletí již 5343 hypoték za 8,6 miliardy korun.

Ve srovnání se stejným obdobím loni tak vzrostl počet úvěrů o 21 procent a jejich objem o 44 procenta. 

Výrazně roste také průměrná výše hypotéky. Ta v Hypoteční bance dosáhla 1 609 000 korun, což bylo o 19 % více ve srovnání s loňským průměrem 1 356 000 korun. „Snažíme se klientům nabídnout vždy něco navíc a získání hypotéky jim maximálně usnadnit,“ upozorňuje na další důvody růstu Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky

Na výborných výsledcích Hypoteční banky se podle Jana Sadila nepochybně podílelo snížení úrokových sazeb a další cenová zvýhodnění. Klienti rovněž projevili zájem o nové produkty a služby, které Hypoteční banka v zimních měsících uvedla na český trh. Patří mezi ně například prodloužení doby splatnosti úvěru na 40 let, které umožňuje snížit výši měsíční splátky na minimum, nebo nová služba Hypotéka on-line, kdy si klient může na internetu sám nastavit parametry hypotéky a díky tomu získat výraznou slevu.
 
„Zájem o hypotéky zůstane i po zbytek roku vysoký a úvěry budou stále dostupné. Záleží jen na klientech, kterou z nabídek si vyberou. Úrokové sazby jednotlivých bank jsou velmi podobné, rozhodne obchodní šikovnost, kvalita služeb a přístup k zákazníkům,“ míní Jan Sadil.

Clipboard01.gif

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy