S internetem snadněji a levněji

26.04.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Internet vstupuje do našich domácností. Stále více lidí si pořizuje počítač právě proto, aby získali přístup na internet. A není se co divit, vždyť internet vládne světem a s jeho pomocí lze zvládat mnoho činností podstatně pohodlněji, rychleji a mnohdy také levněji. Tak proč se mu vyhýbat?

Téma týdne: Co všechno ovlivňuje finance

Počítač je pro mnoho lidí nástrojem, který denně využívají ke své práci. S rozvojem celosvětové sítě se možnosti využívání počítačů ještě více rozšířily. A i když se to možná na první pohled nezdá, stává se počítač s internetem tím, co nám může ušetřit spoustu peněz.

Koupit spotřebič do domácnosti, zajistit dovolenou, uzavřít pojištění nebo zaplatit příkaz z banky... tak to si dříve nikdo bez cesty do obchodu, cestovní kanceláře, pojišťovny nebo do banky nedokázal představit. Pomalu se však stává opak pravdou.

Nyní si lidé raději vyberou z pohodlí domova nový spotřebič do domácnosti na internetu a objednají si ho v některém z mnoha internetových obchodů. Navíc v tomto případě neztrácejí čas obcházením obchodů a zajišťováním cen. Pokud se rozhodnou koupit zboží a to nejen spotřebič do domácnosti, mohou počítat s tím, že ušetří. Na rozdíl od kamenných obchodů nemají internetové obchody tak vysoké provozní náklady, a proto mohou svým zákazníkům nabídnout mnohem nižší cenu. Také na našem serveru máte možnost si takový obchod přes internet vyzkoušet. V našem Prodejním centru si můžete vybrat a koupit některou z tisícovky knih, které nabízíme.

Obdobně jako zboží, lze pomocí internetu nakupovat i služby. Příkladem může být zajištění dovolené. Existuje řada stránek, které podle zadaných parametrů vyberou pro vás odpovídající zájezd. A pokud hodláte využít nabídky Last minute, je pro vás internet ideálním řešením. Dalo by se říci, že jeden den si na internetu zájezd vyberete a téměř okamžitě můžete vyrazit na dovolenou.

S dovolenou je spojeno také pojištění. Určitě každému se vyplatí před cestou do zahraničí uzavřít cestovní pojištění a tím se zbavit možných starostí v případě úrazu nebo nehody. Právě cestovní pojištění je příkladem finančního produktu, který je vhodný uzavírat právě přes internet. Ptáte se proč?
Před dovolenou není času nazbyt. Dořešit věci v zaměstnání, nabalit kufry a v neposlední řadě také uzavřít pojištění. Pokud nestíháte, tak právě cestovní pojištění lze uzavřít, zaplatit a dokonce i vytisknout doklady k pojištění pomocí internetu z pohodlí domova, aniž byste museli jít osobně do pojišťovny. Také v našem Prodejním centru máte možnost uzavření cestovního pojištění, ale také  dalších finančních produktů.


Do banky jedině přes internet

Internet banking je další službou, kterou si bez internetu lze jen stěží představit. Pomocí této služby, kterou si můžete ve své bance k účtu zřídit, získáte neomezený a nepřetržitý přístup k vašemu účtu.
Pomocí internetu tak získáte přehled o transakční historii, můžete zadávat jednorázové případně trvalé příkazy. Nejen že nemusíte s každým převodním příkazem do banky, ale také většinou příkazy zadané přes elektronické bankovnictví jsou levnější. Navíc se tak ke svému účtu dostanete odkudkoli na světe, pokud se připojíte k internetu.  

Internet usnadňuje komunikaci

Stejně jako si nedokážeme představit život bez mobilních telefonů, tak také komunikace bez elektronické pošty by byla značně složitější a nákladná. Jen si spočtěte kolik mailů denně obdržíte či odešlete a představte si, kolik by to bylo papírů, obálek a také známek. A nejen to, internet nachází využití už nejen při písemné komunikaci, ale pomocí internetu můžete už i telefonovat.  A tyto služby jsou podstatně levnější.

S rozvojem nových technologií se do popředí dostává, tzv. elektronický podpis, který umožní mnoho formulářů doručovat nejen státním institucím pouze v elektronické podobě. A opět je třeba dodat, že to je možné jedině proto, že můžeme využívat internet.


Internet jako zdroj informací

Ať už hledáte cokoli internet vám opět pomůže. Na internetu naleznete zdarma nepřeberné množství informací a zajímavostí.  Nepotřebujete kuchařky, nepotřebujete slovníky, nepotřebujete encyklopedie nebo mapy, neboť vše najdete na jednom místě –  internetu  a to vše většinou zcela zdarma.  Stačí jen naučit se internet a jeho nepřeberné možnosti využívat.


Co všechno ovlivňuje financeExistuje mnoho faktorů, které ovlivňují finance a ekonomiky jednotlivých států. Mezi nejznámější patří počasí, nepokoje či terorismus, internacionalizace a globalizace, moderní technologie, internet či rostoucí ekonomiky. Pokud vás tato problematika zajímá, nenechte si tento týden ujít naši pravidelnou rubriku finančních tipů a triků!

 />

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ