Cetelem už letos financoval úvěry za 2,4 miliardy

30.04.2007 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Cetelem financoval v prvním čtvrtletí letošního roku úvěry za 2,4 miliardy korun, o 27 % více než v loňském roce.

„Cetelem financoval v prvním čtvrtletí letošního roku úvěry za 2,4 miliardy korun, o 27 % více než v loňském roce,“ oznámil dnes ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem. Stále více lidí projevuje zájem o financování rekonstrukcí a úprav bydlení, oproti roku 2006 narostly osobní půjčky na rekonstrukce o 38 %. Největší nárůst, o více než 70 %, zaznamenalo financování automobilů a motocyklů.

Zájem o půjčky na pořízení nebo renovaci bydlení podpořil Cetelem mimořádnou nabídkou půjček na bydlení s úrokovou sazbou již od 6,5 % p.a. (RPSN od 6,7 %), s výší půjčky až 1 milion korun a s délkou splatnosti až 10 let. Tato nabídka platila do konce února 2007 a půjčka byla určena na koupi pozemku, bytu nebo domu a jejich případnou rekonstrukci. Zvýšenému zájmu o tento typ půjček pomohla zřejmě i mírná zima, která vedla k dřívějšímu zahájení stavebních prací, jejichž sezóna je každoročně na jaře a v létě.

Významný nárůst se projevil rovněž u financování motorových vozidel. V porovnání s předchozím rokem roste zejména zájem o financování motocyklů, a to jak nových tak ojetých. „K nákupu motocyklů využívali klienti nejen Osobní půjčky Cetelem ale i speciální nabídky Motoúvěru, který si mohou vyřídit přímo v prodejně a motocykl se stává ihned jejich majetkem,“ upřesnil Václav Horák. Cetelem prezentoval Motoúvěr v březnu na výstavě Motocykl 2007 v pražských Holešovicích a ve spolupráci se značkou Kawasaki připravil Cetelem pro letošní jaro speciální nabídku – slevu 10 000 z ceny vybraných motocyklů při využití Motoúvěru.

Počet financovaných motocyklů narostl o 87 % v případě financování nákupu prostřednictvím Motoúvěru a o 77 % v případě Osobní půjčky Cetelem. Oproti loňskému roku zaznamenal Cetelem více než dvojnásobný zájem o prodej ojetých motocyklů. Zřejmě i zde nalákala mírná zima a brzký příchod jara motorkáře na vyjížďky do přírody dříve než obvykle.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy