ČSOB Hypotéka – růst díky inovacím

04.05.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Za první čtvrtletí letošního roku vzrostl objem nových hypoték u ČSOB o 64 % v porovnání ze stejným obdobím loňského roku. ČSOB tak dosáhla lepšího výsledku než celkový trh, kde si hypotéky za stejné období polepšily pouze o 49 %.

Velkou měrou se na růstu podepsaly inovace, které ČSOB zavedla od začátku letošního roku.  Dokládají to i vynikající výsledky za duben 2007 – 1,6 mld. Kč, které jsou za tříleté působení ČSOB na trhu hypoték historicky nejlepší.

„Zájem o ČSOB Hypotéku je za první čtyři měsíce letošního roku skutečně enormní i díky našim inovacím, které se plně promítly do výborných prodejů. Vyplácí se naše dlouhodobá práce s pobočkovou síti, kde navíc nezávislé průzkumy potvrdily kvalitu našeho poradenství v oblasti financování bydlení.“ vysvětluje Jan Klouček, odpovědný za produkty na bydlení v ČSOB. Zvýšený zájem o hypotéky lze očekávat v letošním i příštím roku. Ukazují na to jednak demografické faktory ale i ekonomické vyhlídky.

Podle odhadů Jana Kloučka z ČSOB „trh s novými hypotékami v tomto roce vyroste o dalších 150 mld. Kč a v příštím roce lze očekávat minimálně stejný objem“. Za zájmem budou stát hlavně silné ročníky současných třicátníků, kteří si zakládají rodiny a vylepšují bydlení. Navíc poprvé v historii samostatné ČR stoupá porodnost. Současně s tím roste životní úroveň, klesá nezaměstnanost a zvyšují se mzdy. Hypotéka se tak stává dostupnější širšímu okruhu lidí díky klesající průměrné splátce v čase.

Od března ČSOB u své hypotéky garantuje výši splátky na libovolný počet let při zafixovaní úrokové sazby na celou dobu trvání úvěru. Dále ČSOB u každé z hypoték nabízí bankopojištění proti neschopnosti splácet v případě nepříznivé životní situace, např. dlouhodobé ztráty zaměstnání, dlouhodobé pracovní neschopnosti, plné invalidity nebo smrti. Další výhodou ČSOB Hypotéky je cenová mapa, která u koupě bytu plně nahrazuje odhadce nemovitostí a šetří klientům banky čas a peníze. Odhad nemovitostí prostřednictvím cenové mapy je v ČSOB zdarma a přidělení úvěru na jejím základě trvá maximálně 1 týden.

Ještě letos připravuje ČSOB v oblasti bydlení další novinky. Měl by být mezi nimi přímý přístup na katastr nemovitostí a výrazné zjednodušení dokládání příjmů u klientů ČSOB.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy