V Eurocentru oslaví Den Evropy

07.05.2007 | , Eurocentrum Praha
Tiskové zprávy


Eurocentrum Praha a odbor komunikace Úřadu vlády ČR spolu se Zastoupením Evropské komise v České republice a Informační kanceláří Evropského parlamentu pořádají Oslavy dne Evropy, v rámci kterých proběhne také Den otevřených dveří v Evropském domě.

Tato akce se uskuteční dne 9. května 2007 od 10:00 do 18:00 hodin v Evropském domě, v Jungmannově ulici č. 24 a je určena studentům základních a středních škol. Oslav Dne Evropy se zúčastní místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, který pronese uvítací řeč a podebatuje se žáky pražských základních a středních škol. Svoji účast přislíbil také evropský komisař Vladimír Špidla. V rámci oslav se uskuteční celá řada přednášek, soutěží a kvízů týkajících se problematiky Evropské unie. K hlavním událostem těchto oslav bude patřit vyhlášení výsledků výtvarné a literární soutěže uskutečněné u příležitosti oslav 50. výročí podpisu Římských smluv za přítomnosti významných hostů. Většina příspěvků zaslaných do této soutěže bude následně vystavena
v prostorách Evropského domu.

Eurocentrum Praha poskytuje občanům České republiky souhrnné informace o Evropské unii a aktuálním dění v tomto společenství. V rámci doprovodných akcí také pořádá odborné a informační akce, speciální přednášky pro žáky základních a studenty středních škol a výstavy s evropskou tématikou. Akce pořádané v rámci Oslav dne Evropy jsou příležitostí, jak podnítit zájem o evropském dění mezi mladší generací. Kompletní přehled dalších aktuálních akcí Eurocentra Praha je dostupný na webových stránkách www.euroskop.cz/eurocentrum.praha.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy