Novinky v nabídce ČMSS: Zajištěný fond II - Nemovitostního růstu a Smíšený fond dynamický

15.05.2007 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) rozšiřuje od dnešního dne nabídku fondů kolektivního investování o dva nové fondy.

Zajištěný fond II – Nemovitostního růstu, který investuje do evropských dluhopisů a akcií společností působících na evropském realitním trhu, a Smíšený fond dynamický, který má ve svém portfoliu vyšší podíl akcií. 

Zajištěný fond II – Nemovitostního růstu je vhodný  pro konzervativnější investory, kteří se chtějí podílet na výnosech z evropského nemovitostního trhu a zároveň preferují větší jistotu.

  •  Fond nabízí zajištění 100% návratnosti investice při splatnosti fondu.
  •  Investiční horizont je 6 let a 1 měsíc.
  •  Výnos při splatnosti je vázán na evropský nemovitostní index EPRA.
  •  Nabízen ve spolupráci se skupinou KBC AM/ČSOB AM.

Smíšený fond dynamický nabízí příležitosti pro dynamické investory, kteří se  nespokojí s málem a zároveň akceptují možnost vyšších výkyvů hodnoty kurzu.

  •  Podíl akciové složky fondu je 65 %, podíl dluhopisové složky 35 %.
  •  Doporučený investiční horizont je na 5 a více let.  
  •  Investice je rozložena do více investičních nástrojů (akcie eurozóny, severoamerické společnosti, ruské a japonské akcie, akcie nemovitostního trhu, evropské dluhopisy) 
  •  Nabízen ve spolupráci se skupinou KBC AM/ČSOB AM a Union Investment. Aktuálně investuje do cílových fondů společnosti Union Investment.

Produkty z nabídky ČMSS zprostředkovává 2500 finančních poradců. Z širokého spektra otevřených podílových fondů si klienti mohou vybrat zajištěné fondy, smíšené fondy, fond peněžního trhu a dluhopisový fond. Při výběru je přitom důležité, na jak dlouho chce klient investovat a jakou míru rizika je ochoten akceptovat. „Podílové fondy v naší nabídce byly speciálně vyvinuty právě pro ČMSS a je po nich velká poptávka. Velký zájem nás pozitivně překvapil, neboť doslova překročil naše očekávání. Vzhledem k výši poptávky jsme se rozhodli o uvedení dvou nových podílových fondů na trh“, říká člen představenstva ČMSS Manfred Koller

V oblasti fondového obchodu ČMSS spolupracuje s největšími evropskými společnostmi.

  •  UNION INVESTMENT patří k největším a nejúspěšnějším kapitálovým investičním společnostem v Německu. Vznikla v roce 1956 a má tedy více než padesát let zkušeností s obchodem v oblasti fondů s cennými papíry. Její služby využívají na 4 miliony klientů. V současnosti společnost spravuje pro soukromé i institucionální investory majetek v hodnotě 126 miliard euro.
  •  KBC ASSET MANAGEMENT je největší belgická investiční společnost. Vznikla v roce 1948, a tak ve své praxi zužitkovává více než padesátileté zkušenosti a v oblasti zajištěných fondů jí patří vedoucí pozice na trhu. Jejích služeb využívá na 3 miliony klientů. Spravuje majetek v hodnotě 150 miliard euro.

Hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat, a to  dočasně i pod investovanou částku. Návratnost investice není zaručena. Předchozí výkonnost fondu nezaručuje výkonnost v budoucnu. U zajištěných fondů je vyplacení investované částky a dosaženého výnosu zajištěno pouze ke dni splatnosti fondu a je závislé na splnění závazků protistran a emitentů dluhopisů držených v portfoliu fondu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy