Mírné zvýšení spotřebitelských cen hovězího masa a pokles cen vepřového masa, másla a jablek zaznamenal v 18. týdnu Český statistický úřad. Oproti předchozímu týdnu mírně vzrostly také ceny brambor a mrkve. Ve srovnání se 17. týdnem vzrostla cena hovězího předního s kostí a hovězího předního bez kosti o 0,3 procenta, vepřový bůček zlevnil o 0,6 procenta, vepřová krkovice o 0,4 procenta a vepřová plec o 0,2 procenta. Cena mléka zůstala na úrovni minulého týd
ne, cena Sunaru klesla o 0,1 procenta, o 2,1 procenta bylo levnější máslo. Kuřata podražila o 0,4 procenta, brambory o 1,6 procenta a o 0,7 procenta stoupla cena mrkve.V porovnání s cenovou úrovní k 21. prosinci 1999 se nejvíce zvedla cena rajčat, a to o 26,8 procenta. Cena masa a masných výrobků je i v 18. týdnu pod cenovou úrovní z konce loňského prosince, a to od 0,1 procenta u hovězího roštěnce až po 10,9 procenta u vepřového bůčku.
Zdroj: HN z 28. 4. 2000