KB rozšiřuje nabídku zahraničních podílových fondů SGAM

19.06.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka rozšiřuje investiční možnosti pro klienty, kteří chtějí lépe zhodnotit své finanční prostředky. KB přichází na trh se dvěma novými zahraničními podílovými fondy SG Asset Management (SGAM). SGAM je mateřskou společností Investiční kapitálové společnosti KB, a.s., která spravuje domácí podílové fondy distribuované Komerční bankou.

Klienti mohou k současným 17 fondům SGAM, které již KB nabízí, nově investovat do fondu peněžního trhu zaměřeného na USA (Money Market USD) a také do fondu indického akciového trhu (Equities India).
 
První fond je denominován v amerických dolarech a je určen klientům, kteří chtějí investovat konzervativně a v krátkodobém horizontu (kolem 1 roku). Vzhledem k vyšším sazbám amerického trhu nabízí zajímavé zhodnocení. Fond SGAM Money Market USD dosáhl v roce 2006 výkonnosti 4,59 %.

U indického fondu může klient volit mezi investicí v euru či v dolaru. Tento fond je určen spíše pro dynamické investory s dlouhodobějším investičním horizontem. Indické trhy jsou v posledních letech velice lukrativní investiční příležitostí díky rychlému růstu tamní ekonomiky, který se očekává i v dalších letech. Indie je v asijském regionu po Číně druhou nejrychleji rostoucí ekonomikou. Fond Equities India dosáhl za posledních 12 měsíců výkonnosti 64,09 %.

SGAM fondy, které jsou v současné době již nabízeny v americkém dolaru, se KB rozhodla uvést na trh také v evropské měně. Celkem jde o 9 fondů.

„Zahraniční fondy SGAM nabízejí našim klientům možnost využít investiční příležitosti v různých zemích světa. Velkou devizou společnosti SGAM je její stabilní zázemí a celosvětová působnost. To umožňuje mít v každé ze zemí, do kterých jednotlivé fondy investují, své profesionální portfolio manažery, kteří se dokonale orientují na místních  trzích,“ říká výkonný ředitel pro marketing KB Zdeněk Mojžíšek

Minimální investice do každého z SGAM fondů je 1 000 EUR nebo 1 000 USD.

Po tomto rozšíření čítá nabídka KB 19 zahraničních fondů, z toho jsou 2 fondy peněžního trhu, 5 fondů dluhopisových a 12 akciových. Fondy pokrývají hlavní finanční oblasti světa, tj. USA, Evropu a Japonsko, stejně jako trhy rozvíjejících se zemí – Indie, Číny, východní Evropy atd.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy