Cestovní pojištění o polovinu levnější

21.06.2007 | , Allianz
Tiskové zprávy


Od poloviny června mají klienti Allianz pojišťovny 50% slevu na cestovním pojištění, pokud si je sjednají přes internet nebo po telefonu. Nabídka, která skončí s letními prázdninami, tedy 31. srpna 2007, je určena lidem do 26 let a pro cesty do kterékoliv evropské země. Maximální délka cesty je 90 dnů.

Speciální nabídka je určena mladým lidem, kteří především v době letních prázdnin ve zvýšené míře podnikají dobrodružné a poznávací výpravy. Ty také nejspíše osloví možnost sjednání pojistky on-line, včetně zaplacení pojistného. Výhodou sjednání cestovního pojištění přes internet nebo telefon je tak nyní nejen rychlost a maximální pohodlí, ale i výrazné cenové zvýhodnění.

Allianz pojišťovna je průkopníkem sjednávání pojistek on-line
Allianz pojišťovna byla jednou z prvních pojišťoven, které již v roce 2000 nabídly klientům možnost sjednání pojistek on-line. O možnost sjednat si cestovní pojištění přes internet nebo telefon mají klienti velký zájem, který navíc rok od roku narůstá: zatímco například v roce 2000 uzavřeli touto cestou klienti cestovní pojistky v objemu v řádu statisíců korun, několik posledních let už se objem těchto pojistek pohybuje v řádu milionů ročně. Více než 50 % cestovních pojistek je dnes sjednáváno právě přes internet nebo telefon. Na základě dynamicky rostoucího zájmu klientů o možnost sjednání pojištění on-line založila Allianz pojišťovna koncem roku 2006 specializovanou společnost Allianz Direct, která nabízí pojištění výhradně těmito moderními komunikačními kanály.

Cestovní pojištění Allianz nabízí nejširší škálu pojistných krytí
V rámci cestovního pojištění Allianz pojišťovny jsou kryty léčebné výlohy v zahraničí, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu a doplňkové asistenční služby. Jako jedna z mála pojišťoven kryje Allianz pojišťovna riziko terorismu bez navýšení pojistného. K výjimkám na trhu patří také krytí zásahů horské služby a záchranných akcí obecně i bez návaznosti na lékařské ošetření. V rámci cestovního pojištění lze pojistit i stornovací poplatky v případě, že klient je nečekaně nucen cestu zrušit. Připojistit lze amatérské i profesionální rizikové sporty a na všechna rizika.

Cestovní pojištění je dnes samozřejmou součástí přípravy na dovolenou
Rok od roku roste počet klientů, kteří si před cestou sjednávají cestovní pojištění. Oproti roku 2005 si například v roce 2006 sjednalo cestovní pojištění o 40 tisíc lidí více. Celkem uzavřela Allianz pojišťovna v roce 2006 více než 200.000 smluv cestovního pojištění v objemu přes 130 milionů korun, předepsané pojistné vzrostlo meziročně o 16 %. Souvisí to s tím, že lidé více cestují, jsou poučenější a snaží se minimalizovat rizika spojená s cestováním.

Cestovní pojištění oceníme zvláště v případě nenadálé události: ohlédnutí za letní sezónou 2006
Statistiky likvidace pojistných událostí z loňské letní sezóny udávají jako nejčastější příčiny pojistných událostí při cestování krátkodobá onemocnění, jako jsou záněty horních cest dýchacích a mandlí, virózy, ale i následky přílišného opalování nebo šlápnutí na mořského ježka. Poměrně obvyklé je i stomatologické a gynekologické ošetření. Časté jsou i úrazy v důsledku dopravní nehody. Z “majetkových“ pojistných událostí jsou během letního cestování nejčastější ztráty a loupeže zavazadel, okradení či vloupání do vozidel.

O tom, že mít v takových případech uzavřené cestovní pojištění se opravdu vyplatí, vypovídá srovnání finanční náročnosti cestovní pojistky (zpravidla se pohybuje v řádu několika set korun nebo jednotek tisíců) a případného pojistného plnění:

  •  Klient prodělal během svého pobytu v USA srdeční kolaps, musel být na několik dní hospitalizován a prošel řadou odborných vyšetření: pojistné plnění 600.765 Kč
  •  Klient dostal v Itálii astmatický záchvat, upadl do bezvědomí a musel být transportován leteckou ambulancí do nejbližšího zdravotnického zařízení: pojistné plnění 540.000 Kč
  •  Při těžkém průběhu virové chřipky musel být klient na týden hospitalizován ve Francii: pojistné plnění 112.000 Kč
  •  Klient při akutním zánětu slepého střeva prodělal v Řecku operaci včetně následné hospitalizace: pojistné plnění 230.000 Kč
  •  Klient byl na týden hospitalizován po mozkové mrtvici, kterou prodělal během dovolené v Chorvatsku: pojistné plnění 130.000 Kč 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy